België

Mooiste steden België

Onze zuiderburen worden als vakantieland steeds populairder. Doordat België zo dichtbij ons ligt is het erg gunstig voor een stedentripje. Het land bestaat uit twee delen, Vlaanderen, een Nederlands sprekend deel, en Wallonië, een Frans sprekend deel. In totaal bestaat België uit elf provincies, waarvan ik de vijf grootste heb uitgekozen en met je bespreek. Als je dan op zo’n provincie klikt, krijg je de leukste steden binnen deze provincie te zien. Tip van de redactie: bekijk onze Roompot kortingscodes eens om extra voordelig je vakantie naar België te boeken. Ideaal om te combineren met een leuke stedentrip. Enjoy!

De leukste en mooiste steden van België per streek/regio

Antwerpen

Centrum van Antwerpen

Niet te verwarren met de gelijknamige hoofdstad. Antwerpen is qua inwonertal de grootste provincie van België en ligt in Vlaanderen. Antwerpen is de enige Vlaamse provincie die niet aan een Waalse provincie grenst.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Antwerpen

Oost-Vlaanderen

Oost-Vlaanderen Centrum

Ook Oost-Vlaanderen is één van de tien provincies van België. in 1998 werden drie Oost-Vlaamse begijnhoven opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een jaar later nam UNESCO ook 5 Oost-Vlaamse belforten op op haar lijst van beschermd erfgoed. Een vrij bijzondere provincie dus, met ook allerlei bijzondere steden waar ik je alles over ga vertellen.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Oost-Vlaanderen

Brussel Hoofdstedelijk Gewest

Brussel Hoofdstedelijk Gewest stad uitzicht

De hoofdstad van België wordt gekenmerkt door haar “Manneken Pis”, de mascotte van de stad, maar het Brussels gewest is veel groter dan alleen de stad Brussel. De gemeente Brussel ligt als klein “eilandje” binnen de provincie Vlaams-Brabant en valt officieel niet onder de 10 provincies van België, maar ik vind hem zeker onmisbaar als reisbestemming in België. Daarom bespreek ik van Brussel de leukste wijken zodat je wel weet waar je moet zijn.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Brussel Hoofdstedelijk Gewest

Henegouwen

Henegouwen - pairi daiza

In het zuidwesten van België vind je Henegouwen, een Franstalige provincie met enkele Nederlandstalige steden. Henegouwen herbergt steden als Bergen, Doornik en Charleroi. In veel steden van Henegouwen vind je allerlei pareltjes die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Henegouwen

West-Vlaanderen

West-Vlaanderen natuur en centrum

West-Vlaanderen is de meest westelijk gelegen provincie van Vlaanderen en België en de enige die aan de Noordzee ligt. De hoofdstad is Brugge, maar je vindt er ook Kortrijk, Oostende en Roeselare. Daarnaast herbergt West-Vlaanderen ook Knokke-Heist, één van de meest bekende badplaatsen van België.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van West-Vlaanderen

Share

Soortgelijke Stedentrip aanbieders zoals België

Bij de volgende aanbieders van Stedentrip vonden de meeste bezoekers de beste prijs.

TOP 5 Stedentrip

Bekijk alle Stedentrip acties

Met zorg samengestelde Korting Top 5 Stedentrip.

Bebsy Geverifieerd

Bekijk alle Bebsy Kortingscodes

Hoge Korting op uw Boeking bij Bebsy.nl met deze Aanbieding Acties!

Venere Geverifieerd

Bekijk alle Venere Kortingscodes

Bespaar tot 40% op uw Boeking bij Venere.com via de Speciale Aanbiedingen Pagina!

Bebsy Geverifieerd

Bekijk alle Bebsy Kortingscodes

Hoge Korting op uw zomervakantie? Boek al vanaf €105,- via Bebsy.nl!

Flixbus Geverifieerd

Bekijk alle Flixbus Kortingscodes

Bestel je busticket voor lange afstanden voor slechts €7,- bij Flixbus!