Denemarken

Mooiste steden Denemarken

In Noord-Europa ligt dit ‘op de kaart onopvallende’ landje Denemarken en behoort tot de regio Scandinavië. Over het algemeen heeft Denemarken redelijk wat overeenkomsten met ons eigen land. Maar daarvoor gaan we natuurlijk niet naar Denemarken, want dit land heeft ook heel veel onderscheidende kenmerken. In Denemarken vind je geen witte stranden, hoge bergen of vervallen dorpjes. Structuur is in Denemarken een belangrijk keyword. Uiteraard heeft Denemarken wel lange stranden. Deze zijn zeker voor natuur- en visliefhebbers de moeite waard om te bezoeken. Ook in de zomer is het zeker goed te vertoeven in Denemarken. Als je verzekerd wilt zijn van een top vakantie in Denemarken met korting dan raden we je aan om eens gebruik te maken van onze Roompot Korting. Je hoeft niet bang te zijn voor veel regenbuien of lage temperaturen. Tijdens de maanden juni, juli en augustus is het hier heel aangenaam.

De leukste en mooiste steden van Denemarken per streek/regio

Seeland

Kasteel in Seeland

Tussen het Deense eiland Funen en de Zweedse regio Skane ligt het bekende Seeland. Seeland zit aan deze regio’s verbonden door middel van de Grote Beltbrug en de Sontbrug. Daarnaast is dit ook nog eens het grootste eiland van Denemarken. Bekende bezienswaardigheden die in Seeland te vinden zijn, zijn onder andere de grote nationale bibliotheek en het Deense Maritiem Museum. Een dikke aanrader!

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Seeland

De Limfjord

De Limfjord Kust met vakantiehuis

De lang gerekte baai De Limfjord beschikt over een tal van leuke en indrukwekkende bezienswaardigheden. De lokale bevolking heeft enkele tips op een rijtje gezet. In de maand augustus is er voor de ‘food liefhebbers’ een groot feest, dan vindt zich hier het grootste food festival plaats, genaamd Sansefestival.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van De Limfjord

Jutland

Strand van Jutland

Graag heerlijk op vakantie tussen de heidevelden, duinen en stranden? Dan is het schiereiland Jutland de perfecte oplossing. Hier kun je lekker genieten van de rust en de Deense natuur. Je vindt hier prachtige baaien, inhammen en kleine zeestraten. Het noordelijke gedeelte van Jutland behoord tot het mooie Denemarken en het zuiden zit gegrensd aan de Duitse deelstaat Sleeswijk.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Jutland

Bornholm

Kust Bornholm

Bornholm behoord tot de meest oostelijke eilanden van Denemarken. Dit eiland ligt in de buurt van de kust van Polen en Zweden. Voor veel zon is dit het perfecte eiland. Het indrukwekkende Deense landschap van Bornholm kenmerkt zich door grote groene bossen en heuvelachtige velden. Tevens is dit het enige stuk van Denemarken dat beschikt over een steile én hoge kustlijn.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Bornholm

Funen

Kasteel Egeskov Slot in Funen - Denemarken

Funen, in het Deens Fyn, is het twee na grootste eiland van het mooie Denemarken. Dit eiland bevindt zich tussen het vasteland en het eerdergenoemde eiland Seeland. Funen wordt ook wel het tuineiland van Denemarken genoemd. Wanneer je hier bent begrijp je deze conclusie direct. Het eiland beschikt over prachtige boomgaarden, Deense boerderijen met rieten daken en zachte heuvels. Het eiland is makkelijk te bereiken.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Funen

Share

Soortgelijke Stedentrip aanbieders zoals Denemarken

Bij de volgende aanbieders van Stedentrip vonden de meeste bezoekers de beste prijs.

TOP 5 Stedentrip

Bekijk alle Stedentrip acties

Met zorg samengestelde Korting Top 5 Stedentrip.

Bebsy Geverifieerd

Bekijk alle Bebsy Kortingscodes

Hoge Korting op uw Boeking bij Bebsy.nl met deze Aanbieding Acties!

Venere Geverifieerd

Bekijk alle Venere Kortingscodes

Bespaar tot 40% op uw Boeking bij Venere.com via de Speciale Aanbiedingen Pagina!

Bebsy Geverifieerd

Bekijk alle Bebsy Kortingscodes

Hoge Korting op uw zomervakantie? Boek al vanaf €105,- via Bebsy.nl!

Flixbus Geverifieerd

Bekijk alle Flixbus Kortingscodes

Bestel je busticket voor lange afstanden voor slechts €7,- bij Flixbus!