Ierland

Mooiste steden Ierland

Een vakantie naar Ierland geeft je een veelzijdige vakantie. Ierland is woeste golven die uiteenslaan op kliffen, autoroutes met een schitterend uitzicht op de blauwe oceaan, het groen van de heuvels, maar dit land is ook: nuchtere mensen, prachtige meren, kastelen en ruïnes vol legendes en pubs waar de bevolking zich amuseert tot in de late uurtjes. Ierland ligt op het eiland Ierland dat het deelt met Noord-Ierland Kortom: Ierland is fantastisch!

De leukste en mooiste steden van Ierland per streek/regio

Zuidoost-Ierland

Wicklow Mountains in Zuidoost Ierland

Het zuidoosten van Ierland ligt het dichtst bij Groot-Brittannië en is het gedeelte van Ierland dat onder Dublin ligt. Dit gebied wordt gekenmerkt door Oude Vikingsteden, een heuvelachtig binnenland, lichtende vuurtorens, zomerkoninkjes en een wisselende kustlijn. In Zuidoost-Ierland is tevens het schitterende Wicklow Mountains te bewonderen, een bergachtig gebied waar je ook bijvoorbeeld kunt wandelen bij de twee meren van Glendalough.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Zuidoost-Ierland

Cork en Kinsale

Charles Fort in Kinsale

Het schilderachtige plaatje van Kinsale wordt gekenmerkt door de huizen in felle kleuren en in Cork vind je pittoreske grachten, kronkelende steegjes en plezierige pubs. Binnen een half van Cork City ben je al op het Ierse platteland en daarbij zijn voor de kust van Cork zeehonden, walvissen en dolfijnen te spotten. Bezoek in Cork, Kinsale en de naaste omgeving de mysterieuze oude kastelen, ruïnes of kijk in Cobh waar de Titanic voor het laatst uitgezwaaid is.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Cork en Kinsale

West-Cork en Kerry

West-Cork en Kerry uitzicht vanaf boven

De graafschappen Cork en Kerry worden gedeeltelijk gevormd door bijzonder mooie schiereilanden. De natuur is hier in het zuidwesten ruig en woest met een glimpje lieflijkheid wat het tot een prachtig plaatje maakt. Ontdek hier de steden Beara en Dingle of de schiereilanden Mizen Head en Beara.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van West-Cork en Kerry

Clare en Connemara

Connemara Rivier en bergen

Graafschap Clare waar de beroemde Cliffs of Moher te vinden zijn, is een echte aanrader. Het bijzondere landschap van The Burren, het gemoedelijke dorpje Doolin en de Aran Eilanden zijn hier eveneens aanwezig. Vanuit Clare kun je via Galway de regio Connemara bereiken. Connemara is dan wel minder toeristisch dan Cork en Kerry en daarom een ideale bestemming voor de rustzoekers!

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Clare en Connemara

Binnenland - Oostkust

Dublin - Kasteel aanzicht in Ierland

Aan de oostkust van Ierland is de gezelligste hoofdstad Dublin te vinden, naast deze stad zijn hier ook kustplaatsen als Howth en Dundalk te bezoeken. Door het binnenland slingert de rivier de Shannon en zijn glinsterende blauwe meren. Het landschap in deze regio geeft je een kalm gevoel, maar de steden laten je weer oplichten met gezellige pubs en fleurige huizen.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Binnenland - Oostkust

Share

Soortgelijke Hotels aanbieders zoals Ierland

Bij de volgende aanbieders van Hotels vonden de meeste bezoekers de beste prijs.

TOP 5 Hotels

Bekijk alle Hotels acties

Met zorg samengestelde Korting Top 5 Hotels.

Booking.com Geverifieerd

Bekijk alle Booking.com Kortingscodes

Tot 50% Korting op je boeking via de Secret Deals bij registratie Booking.com!

Booking.com Geverifieerd

Bekijk alle Booking.com Kortingscodes

Tot wel 65% Korting op je boeking met deze Booking.com Actie Deals!