Nederlandse Antillen

Mooiste steden Nederlandse Antillen

Vroeger was de Nederlandse Antillen een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, tegenwoordig zijn de Nederlandse Antillen geen staatkundige eenheid meer. Aruba ging in 1986 als afzonderlijk land binnen het koninkrijk verder en werd in 2010 gevolgd door Curaçao en Sint Maarten. Saba, Sint Eustatius en Bonaire zijn als ‘bijzondere gemeenten’ opgenomen in het moederland als Caribisch Nederland. Er wordt hier Nederlands, Engels en Papiaments gesproken. Per streek lichten wij de mooiste steden van de Nederlandse Antillen uit.

De leukste en mooiste steden van Nederlandse Antillen per streek/regio

Aruba

Kust van Aruba

Aruba behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen en is ongeveer even groot als het Nederlandse waddeneiland Texel. De hoofdstad van Aruba is Oranjestad en Aruba staat bekend om haar hagelwitte stranden en azuurblauwe zee.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Aruba

Bonaire

kust Bonaire

Met slechts vijftienduizend inwoners heeft Bonaire niet veel steden, de hoofdstad Kralendijk is opgebouwd vanuit vijf verschillende kleine dorpjes. Met duikmogelijkheden tussen de zeeschildpadden op Klein Bonaire en een grote winkelstraat en boulevard in Kralendijk biedt Bonaire de perfectie mogelijkheid voor een heerlijke vakantie.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Bonaire

Curaçao

kust Curaçao

Ook één van de voormalige Nederlandse Antillen is Curaçao, het eiland ligt vlak voor Venezuela. Het is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en de hoofdstad is Willemstad. Op Curaçao wonen ruim 150.000 mensen.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Curaçao

Saba

Zee bij Saba

Met een oppervlakte wat nog geen 6% van Amsterdam vormt Saba een klein eilandje. Samen met Sint Maarten en Sint Eustatius vormt Saba de SSS-eilanden. Het eiland staat bekend om haar adembenemend mooie natuur vol regenwoud en bergpartijen. Het hoogste en misschien wel het meest indrukwekkende punt van Saba is de Mount Scenery, een vulkaan met een hoogte van 877 meter.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Saba

Sint Maarten

Kust van Sint Maarten

Sint Maarten behoort zowel tot de Kleine Antillen als tot de Bovenwindse Eilanden. Sint Maarten draagt ook wel de naam Saint Martin, omdat een deel van het eiland Frans is. Het noordelijke deel hoort bij Frankrijk en het zuidelijke bij Nederland. Het Nederlandse deel is wel 35% kleiner dan het Franse deel. Ik bespreek de 5 –naar mijn idee- leukste steden van Sint Maarten.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Sint Maarten

Share

Soortgelijke Hotels aanbieders zoals Nederlandse Antillen

Bij de volgende aanbieders van Hotels vonden de meeste bezoekers de beste prijs.

TOP 5 Hotels

Bekijk alle Hotels acties

Met zorg samengestelde Korting Top 5 Hotels.

Booking.com Geverifieerd

Bekijk alle Booking.com Kortingscodes

Tot 50% Korting op je boeking via de Secret Deals bij registratie Booking.com!

Booking.com Geverifieerd

Bekijk alle Booking.com Kortingscodes

Tot wel 65% Korting op je boeking met deze Booking.com Actie Deals!