New York

Mooiste steden New York

De staat New York staat uiteraard bekend om haar grootste stad, met gelijknamige titel. In de staat wonen ruim 20 miljoen inwoners en daarmee is het de derde staat qua inwoners, na Californië en Texas. Dat is niet het enige waarin New York uitblinkt, ook de economie van New York is de grootste van de VS, na Californië. De belangrijkste steden van deze staat zijn New York, Buffalo, Rochester, Syracuse en Albany. Deze vijf bestemmingen bespreek ik en ik leg per stad uit waar je moet zijn om de stad goed te leren kennen. Enjoy!

De leukste en mooiste steden van New York per streek/regio

New York City

Centrum van New York City

Dacht jij dat New York (stad) de hoofdstad was van de staat New York? Ha. Mooi niet dus, de hoofdstad van New York (staat) is Albany. New York (de stad dan) is een enorme metropool, de grootste stad van de Verenigde Staten en wordt wereldwijd gezien als één van de belangrijkste wereldsteden. The Big Apple bestaat uit vijf stadsdelen, die ik allemaal toelicht wanneer je op de volgende link klikt.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van New York City

Buffalo

Luchtfoto van centrum Buffalo

Buffalo is een stad in het westen van de staat New York en is op New York City na de grootste stad van de staat. Het is een levendige plaats aan Lake Erie met een enorme collectie moderne kunst en een interessante geschiedenis. Buffalo ligt dicht bij één van de grootste natuurwonderen van Noord-Amerika: de Niagara-watervallen. Buffalo wordt ook wel de ‘City of Trees’ genoemd, omdat er meer dan twintig parken in de stad te vinden zijn.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Buffalo

Rochester

Rochester met uitzicht op waterval

Aan de zuidelijke oever van het Ontariomeer bevindt zich Rochester. Vlakbij Rochester liggen steden als Brighton en Greece (een Amerikaanse stad). Rochester herbergt toeristische trekpleisters zoals Seneca Park Zoo en het George Eastman House.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Rochester

Syracuse

Clinton Square in Syracuse

Er zijn meerdere steden in de Verenigde Staten met de naam Syracuse, maar Syracuse in New York is zeker de grootste. De naam stamt af van de originele Griekse stad Syracuse, een stad aan de oostkust van Sicilië. In Syracuse liggen 26 wijken en de vijf leukste heb ik voor je geselecteerd. De Rosamond Gifford Zoo is er erg geliefd, net als Clinton Square wat je in Downtown Syracuse kunt vinden.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Syracuse

Albany

Luchtfoto Albany stad

Albany is niet extreem bekend, maar wel de hoofdstad van de staat New York en ligt ongeveer 240 km verwijderd van de stad New York. Een deel van de State University of New York is hier gevestigd. In 1624 werd de stad gesticht dor de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden als Fort Oranje, en in 1664 veroverden de Engelsen de stad en doopten het fot om in Albany, naar de Hertog van Albany.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Albany

Share

Soortgelijke Vliegvakanties aanbieders zoals New York

Bij de volgende aanbieders van Vliegvakanties vonden de meeste bezoekers de beste prijs.

TOP 5 Vliegvakanties

Bekijk alle Vliegvakanties acties

Met zorg samengestelde Korting Top 5 Vliegvakanties.

BBI-Travel Geverifieerd

Bekijk alle BBI-Travel Kortingscodes

Ruim aanbod wintersport bij BBI-Travel specialist tegen Scherpe Prijzen!

Supersaver Geverifieerd

Bekijk alle Supersaver Kortingscodes

20 Euro Kortingscode bij Supersaver.nl via de Special Register Page!

Bebsy Geverifieerd

Bekijk alle Bebsy Kortingscodes

Hoge Korting op uw Boeking bij Bebsy.nl met deze Aanbieding Acties!

Cheaptickets Geverifieerd

Bekijk alle Cheaptickets Kortingscodes

Cheaptickets Korting: Vliegtickets naar alle bestemmingen.