Noorwegen

Mooiste steden Noorwegen

In Noorwegen zijn niet alleen fjorden, trollen en elfen te vinden, de duizend kilometer lange kustlijn en lieflijke dorpjes maken Noorwegen tot een prachtig plaatje. Noorwegen is populair en bijzonder vanwege de verscheidenheid aan klimaten en gigantische verschillen qua natuur. Of je nou gaat voor een cruise langs de Noorse fjorden, een stedentrip naar Oslo of gaat skiën in de Scandinavische alpen; in Noorwegen zijn jouw mogelijkheden gigantisch, maar fijn wordt jouw vakantie hier zeker!

De leukste en mooiste steden van Noorwegen per streek/regio

Oslo en omgeving

Uitzicht op Oslo gebergte

Oslo is de energieke, maar tegelijkertijd rustgevende hoofdstad van Noorwegen. Deze bijzondere combinatie vind je nergens anders ter wereld als in Oslo. Boek een citytrip naar deze stad en ontdek natuur en cultuur tegelijkertijd. Of boek een aantal dagen extra en ontdek de omgeving van Oslo, die zeker niet zal onderdoen aan de schoonheid van de hoofdstad.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Oslo en omgeving

Midden-Noorwegen

Strand in Midden-Noorwegen

Deze regio strekt zich uit rondom Hemsedal en het Gudbrandsdal. In Midden-Noorwegen ligt het gebied Trøndelag, één van de belangrijkste landbouwgebieden van Noorwegen. Trøndelag heeft en grillige kust met veel eilanden. Ook ligt in centraal Noorwegen de op twee na grootste stad, Trondheim. Dit was in de tijd van de Vikingen de hoofdstad. Naast Trondheim zijn Levanger en Steinkjer ook leuke plekken om te bezoeken.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Midden-Noorwegen

Noord-Noorwegen

Noord-Noorwegen bergwandeling

De grootste en toch dunst bevolkte regio van Noorwegen is het noorden. Noord-Noorwegen is extreem geliefd bij sportvissers, van oudsher is dit al het geval. De oude vissersdorpje met karakteristiek gekleurde houten huisjes zijn hier zelfs nog te vinden. de meest ongerepte natuur van Noorwegen beleef je hier, maar het noorden is niet alleen ongerepte natuur en kleine dorpjes. De grote stad Tromsø ligt eveneens in Noord-Noorwegen, een echte universiteitsstad die leeft.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Noord-Noorwegen

Spitsbergen

Spitsbergen bootvaart

Als je Spitsbergen hoort, denk je natuurlijk aan Willem Barentsz, één van onze beroemdste zeevaarders. Slechts 1000 kilometer onder de Noordpool vind je deze onaangetaste en eenzame eilandengroep. Een groot sneeuwlandschap wordt hier afgewisseld door opzienbarende gletsjers, bergen en fjorden. Dit tezamen met een fascinerende dierenwereld maakt Spitsbergen tot een bijzondere vakantiebestemming.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Spitsbergen

West-Noorwegen

West-Noorwegen Natuur

Ook wel Vestlandet of Fjord-Noorwegen genoemd, het westen van Noorwegen bestaat uit de provincies Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane en Møre og Romsdal. Alleen het westen van Noorwegen is al een stuk groter dan heel Nederland, genoeg te beleven hier dus! Proef de meest gekke lokale gerechten, bewonder watervallen die van bergwanden afstromen of laat je betoveren door de spectaculaire architectuur. Fjord-Noorwegen heeft afgelegen rustige eilandjes, maar ook drukke steden.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van West-Noorwegen

Share

Soortgelijke Vakantiehuizen aanbieders zoals Noorwegen

Bij de volgende aanbieders van Vakantiehuizen vonden de meeste bezoekers de beste prijs.

TOP 5 Vakantiehuizen

Bekijk alle Vakantiehuizen acties

Met zorg samengestelde Korting Top 5 Vakantiehuizen.

Belvilla Geverifieerd

Bekijk alle Belvilla Kortingscodes

Tot 50% Korting op de Vakantiehuis Aanbiedingen!

Vakantiepark Dierenbos Geverifieerd

Bekijk alle Vakantiepark Dierenbos Kortingscodes

Tot wel 30% Korting op je boeking met deze Last Minute Aanbieding Acties!

Belvilla Geverifieerd

Bekijk alle Belvilla Kortingscodes

Profiteer van ruim €200,- Korting op vakantiehuizen in Frankrijk.

VakantieVeluwe Geverifieerd

Bekijk alle VakantieVeluwe Kortingscodes

Hoge Korting op uw Boeking bij Vakantieveluwe via de Lastminute Pagina!

Vakantiepark Giethoorn Geverifieerd

Bekijk alle Vakantiepark Giethoorn Kortingscodes

Bekijk het Scherp Geprijsde vakantiehuizen aanbod.