Turkije

Mooiste steden Turkije

Turkije, ofwel Türkiye staat al enige tijd bovenaan de lijst van favoriete vakantiebestemmingen onder de Nederlanders en Belgen. Hoewel de meeste toeristen richting de kust vertrekken en dit inderdaad een prachtige vakantieplek is, heeft het binnenland van Turkije ook veel moois te bieden.  Van feesten tot diep in de nacht op Marmaris tot aan het ontdekken van de bijna 10.000 verschillende soorten bloemen en planten die  natuurlijk bloeien in dit land: deze tegengesteld heden maakt Turkije een prachtig vakantieland. Het land wordt opgesplitst in 4 streken en per streek worden de mooiste steden van Turkije behandeld.

De leukste en mooiste steden van Turkije per streek/regio

Turkse Rivièra

Kust van De Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra is een deel van de zuidkust aan de Middellandse Zee. En is eigenlijk een deel van de Egeïsche kust en van de Middellandse Zee-regio, maar onder de toeristen staat dit gebied veelal bekend als de Turkse Rivièra. Hier liggen dan ook voornamelijk de grote toeristische steden.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Turkse Rivièra

Egeïsche kust

Egeïsche kust vakantie

Dit gebied ligt, zoals de naam al zegt, aan de Egeïsche Zee. Aan de Egeïsche kust liggen bekende plaatsen als Bodrum en Kusadasi. Deze plaatsen vallen echter ook onder de  ‘Turkse Rivèra’, dus van de Egeïsche Kust zal ik de minder bekende, maar de zeker niet minder indrukwekkende plaatsen behandelen. Langs de Egeïsche kust kun je op veel plaatsen verschillende watersporten beoefenen, maar een wandeling langs de Egeïsche kust is ook zeker niet mis.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Egeïsche kust

Centraal-Anatolië

Centraal-Anatolië Vakantie

In het hart van Turkije herbergt de regio Centraal-Anatolië. Hoewel de meeste mensen ervaringen van Turkije op doen aan de kust in veelal all-inclusive hotels , bestaat hier een andere kant van dit prachtige land. Het gebied is te ontdekken op verschillende manieren. Één hiervan is de Hittite Way, een bekende trekkingsroute via waar de meest buitengewone ontdekkingen plaatsvinden.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Centraal-Anatolië

Marmara Bölgesi

Kust Marmara Bölgesi

De voornaamste reden om naar de Marmara Bölgesi te gaan is zeker vanwege de miljoenenstad Istanbul. Maar, vanuit de regio van Marmara kun je ook uitstekend de sporen van het Ottomaanse Rijk bewonderen in één van de drie historische steden. In deze steden Bursa, Edirne en Istanbul word je meegenomen in de tijd van het heersende Ottomaanse Rijk. Maar je kunt ook tijdens je verblijf een kijkje nemen in de stad Troje, waar een reusachtig replica van het Paard van Troje staat.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Marmara Bölgesi

Share

Soortgelijke Vliegvakanties aanbieders zoals Turkije

Bij de volgende aanbieders van Vliegvakanties vonden de meeste bezoekers de beste prijs.

TOP 5 Vliegvakanties

Bekijk alle Vliegvakanties acties

Met zorg samengestelde Korting Top 5 Vliegvakanties.

BBI-Travel Geverifieerd

Bekijk alle BBI-Travel Kortingscodes

Ruim aanbod wintersport bij BBI-Travel specialist tegen Scherpe Prijzen!

Supersaver Geverifieerd

Bekijk alle Supersaver Kortingscodes

20 Euro Kortingscode bij Supersaver.nl via de Special Register Page!

Bebsy Geverifieerd

Bekijk alle Bebsy Kortingscodes

Hoge Korting op uw Boeking bij Bebsy.nl met deze Aanbieding Acties!

Cheaptickets Geverifieerd

Bekijk alle Cheaptickets Kortingscodes

Cheaptickets Korting: Vliegtickets naar alle bestemmingen.