De 4 mooiste plekken in Kroatië voor een campingvakantie

De 4 mooiste plekken in Kroatië voor een campingvakantie

02 juni 2023 • Categorie Blog Campings • Auteur Staff

Kroatië is een prachtig land met een rijke cultuur, mooie stranden en schitterende natuur. Het is dan ook een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Een campingvakantie is de perfecte manier om het land te ontdekken en te genieten van al het moois dat Kroatië te bieden heeft. In dit artikel nemen we je mee langs de 4 mooiste plekken in Kroatië voor een campingvakantie.

1. Bezoek een van de eilanden zoals Istrië

Istrië is een schiereiland in het noorden van Kroatië en is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het gebied staat bekend om zijn mooie stranden, heldere water en prachtige natuur. Er zijn dan ook tal van campings te vinden in de omgeving. Een van de mooiste plekken om te kamperen in Istrië is camping Lanterna. Deze camping in Kroatië ligt aan de kust en beschikt over meerdere zwembaden en diverse sportfaciliteiten. Daarnaast is er ook een animatieteam aanwezig voor jong en oud. De camping is ook ideaal gelegen voor het verkennen van de omgeving, zoals de historische stad Pore?.

2. Bezoek de parel van de adriatische zee Kvarner

Kvarner is een regio in het noorden van Kroatië en wordt ook wel de ‘Parel van de Adriatische Zee’ genoemd. Het gebied staat bekend om zijn prachtige natuur en kristalheldere water. Er zijn dan ook tal van campings te vinden in de omgeving. Een van de mooiste plekken om te kamperen in Kvarner is camping Krk. Deze camping ligt op het eiland Krk en beschikt over een privéstrand en meerdere zwembaden. Daarnaast is er ook een animatieteam aanwezig voor jong en oud. De camping is ook ideaal gelegen voor het verkennen van de omgeving, zoals de historische stad Krk.

3. Ga naar Dalmatië

Dalmatië is een regio in het zuiden van Kroatië en staat bekend om zijn prachtige kustlijn en historische steden. Het is dan ook een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Er zijn tal van campings te vinden in de omgeving. Een van de mooiste plekken om te kamperen in Dalmatië is camping Solaris. Deze camping ligt aan de kust en beschikt over meerdere zwembaden en diverse sportfaciliteiten. Daarnaast is er ook een animatieteam aanwezig voor jong en oud. De camping is ook ideaal gelegen voor het verkennen van de omgeving, zoals de historische stad Šibenik.

4. Bezoek een van de historische steden zoals Dubrovnik

Dubrovnik is een historische stad in het zuiden van Kroatië en staat bekend om zijn prachtige oude stad en adembenemend uitzicht over de Adriatische Zee. Het is dan ook een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Er zijn tal van campings te vinden in de omgeving. Een van de mooiste plekken om te kamperen in Dubrovnik is camping Solitudo. Deze camping ligt aan de kust en beschikt over meerdere zwembaden en diverse sportfaciliteiten. 

 

Share

Reacties voor dit onderdeel zijn gesloten.