De mooiste fietsroutes in België

De mooiste fietsroutes in België

10 oktober 2023 • Categorie Blog • Auteur Staff

België is een veelzijdig land, dus waarom zou je het niet eens op de fiets ontdekken? Je kunt op zo plaatsen komen die je met de auto niet kunt bereiken. Plan een fietstocht door de indrukwekkende Ardennen, waai uit langs de Belgische kust of bewonder de steden van België vanaf je fiets.

Op fietsavontuur in de Ardennen

De Belgische Ardennen zijn heel afwisselend. Je komt tijdens je fietstocht adembenemende vergezichten tegen. Pittoreske dorpjes liggen in een glooiend dal in het land van Herve. Rijd je de route door de Vallei van Ninglinspo zoek dan verkoeling in de mooie bergbeekjes die je onderweg tegenkomt.

Vlak terrein vind je in de buurt van Bastogne. Op de route kun je bovendien nog herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog tegenkomen. Of je gaat bijna 180 kilometer lang de uitdaging van de Stoneman Arduenna Mountainbikeroute aan. Onderweg kom je charmante dorpen tegen en je geniet uiteraard van de prachtige natuur.

Ontdek de kust van België op de fiets

De Belgische kust is 65 kilometer lang en het zandstrand nodigt uiteraard uit om een strandwandeling te maken. Maar als je echt de schoonheid van deze omgeving wilt ontdekken, dan stap je op de fiets. Voor zowel de ervaren wielrenner als de recreatieve fietser zijn er voldoende fietsroutes om uit te kiezen.

Ontdek de fietsroute tussen de kustplaatsen Knokke-Heist en Damme. In een halve dag fiets je door een mooi polderlandschap met bijzondere bouwwerken als molens en kleiputten. Of ontdek het achterland van De Haan en Blankenberge op de fiets. Onderweg stop je voor een picknick in de Duinbossen bij Wenduine of je geniet van een kop koffie op het terras in een van de pittoreske dorpjes die je tegenkomt.

Historische steden en fietspaden

Tijdens een fietsvakantie kun je de mooiste steden van Vlaanderen bezoeken. Fiets in een week de route van Brussel naar Brugge en overnacht in Mechelen, Antwerpen en Gent. Je kunt zelf kiezen hoe lang je in iedere stad verblijft, zodat je er op je gemak rond kunt kijken. Gent staat bekend als fietsvriendelijke stad. Alle reden dus om deze historische stad op de fiets te ontdekken.

Wil je meer van de omgeving tussen Brugge en Gent zien dan fiets je door de bossen en open vlaktes van Meetjesland. Voor een bezoek aan Antwerpen stap je in Mechelen op je fiets. Via verschillende Vlaamse rivieren kom je na een paar dagen in de Diamantstad aan. Onderweg geniet je van het uitzicht op moerasgebieden en indrukwekkende kastelen.

Praktische tips voor fietsers

Iedere fietstocht vraagt om een goede voorbereiding. Stippel de route vooraf uit en reserveer voor je overnachtingen een hotelkamer. Uiteraard moet je een fiets hebben die bij het landschap past en bij je fietservaring. Dat kan een mountainbike zijn, maar ook een e-bike. Heb je geen geschikte fiets, informeer dan naar de mogelijkheden om deze ter plaatse te huren. Wil je vaker fietsen in België? Koop dan bij BIKE24 een passende fiets.

Ontdek België op de fiets

Of je nu de hoogte van de Ardennen opzoekt of de vlakte van de kust, je kunt rekenen op bijzondere uitzichten en prachtige natuur. Maar ook de routes in en rond de steden zijn de moeite waard. Ontdek de vele prachtige fietsroutes in België voor een onvergetelijke ervaring.

Share

Reacties voor dit onderdeel zijn gesloten.