Een rondreis door Ijsland

Een rondreis door Ijsland

19 juli 2023 • Categorie Blog Landen Vliegvakantie • Auteur Staff

Wanneer veel mensen op zoek zijn naar een vakantiebestemming, dan neigen de meeste mensen wel naar een reisje naar de zon. De warme landen zijn dan ook bekend en veel bezocht, maar om echt eens iets nieuws te ontdekken, is het veel leuker om een andere kant op te gaan. De temperaturen liggen wellicht iets lager, maar er is veel moois om te zien en om te doen en daarom is een rondreis door IJsland ook zeker een goed idee wanneer je echt iets van de wereld wil gaan zien. Een vlucht naar Reykjavik, de hoofdstad is ongeveer 3 uur en dat betekent dat je er al snel bent.

De hoofdstad van Ijsland

Als je een vlucht boekt naar Reykjavik, is dit meteen een uitstekende plek om je reis te beginnen, maar ook om deze weer af te sluiten indien je een retourtje boekt. Zo kun je in Reykjavik bijvoorbeeld aan boord stappen van een boot om walvissen en ander zeeleven te gaan spotten. Dit kan bijzondere ervaringen met zich meebrengen die je nooit meer zult vergeten. Daarnaast kun je vanuit de hoofdstad een bustour maken door de Golden Circle en zo veel moois van het zuidwesten van IJsland ontdekken. Op deze manier heb je meteen een dagvullend programma waarmee je je zeker kunt vermaken.

Veel moois ontdekken

Wanneer je van plan bent om een lange reis te maken naar het prachtige land en niet bang bent om grote afstanden af te leggen, is het aan te raden om Husavik niet over te slaan. Hier kun je deelnemen aan traditioneel walvis spotten, wat een geweldig idee is als je niet veel tijd hebt in Reykjavik of echt meer van het land wilt zien. Onderweg kun je genieten van de schitterende uitzichten en daarvoor heb je ruim voldoende tijd, aangezien het een lange reis is. In Silfra kun je gaan duiken en het land van een heel andere kant ervaren, wat ook een unieke ervaring is die je niet wilt missen.

Een bijzondere ervaring

Naast deze voorbeelden heeft IJsland nog veel meer te bieden, en dat is dan ook reden genoeg om je eens te verdiepen in een reis naar dit prachtige en bijzondere land. Je keert terug met ervaringen waar mensen in warme landen alleen maar van kunnen dromen. Bovendien kun je heerlijk tot rust komen in dit schitterende land, inclusief een bezoek aan de Blue Lagoon. Dit is een karakteristieke bestemming van het land die veel mensen aantrekt, en dat is niet zonder reden.

Share

Reacties voor dit onderdeel zijn gesloten.