10 interessante weetjes over Dogecoin

10 interessante weetjes over Dogecoin

24 augustus 2022 • Categorie Geen categorie • Auteur Ernest

Iedereen weet dat Dogecoin begon als een grap, maar verrassend genoeg is Dogecoin één van de populairste cryptocurrencies ter wereld. Je kunt Doge dezer dagen ook op bijna alle crypto platformen kopen, waaronder ook op Anycoin direct, de veiligste cryptobroker in Europa. In dit artikel bespreken we de 10 meest interessante weetjes over Dogecoin, de meme token. Veel plezier bij het lezen!

1. Dogecoin bedenker verkocht al zijn Doge

Billy Markus vertelde op Twitter dat hij niet langer deel uitmaakt van het Doge Project en dat hij alle crypto die hij had in 2015 verkocht nadat hij ontslagen werd.

2. Dogecoin werd gemaakt in ongeveer 2 uur

Billy Markus tweette dit toen een gebruiker hem vroeg hoe hij de munt efficiënter kon maken. Hij zei dat hij Dogecoin in 2 uur had gemaakt en nergens rekening mee had gehouden.

3. All-Time High Prijs en Marketcap

De hoogste prijs die Dogecoin ooit heeft gehad is €0,57. De munt bereikte dat punt op 8 mei 2021. Het raakte zijn all-time high market cap ook op die dag: €88 miljard.

4. De hond van het Dogecoin logo is een Shiba Inu

Shiba Inu is een jachthondenras. Interessant is dat na de release van Dogecoin, verschillende munten met honden werden gelanceerd. Een van de vele op honden gebaseerde meme munten is Corgi Token, gebaseerd op het populaire hondenras Corgi. Deze munt is een “gedecentraliseerde community-based cryptocurrency” op de Ethereum blockchain.

5. De Dogecoin community

Van alle cryptocurrencies heeft Dogecoin een van de grootste communities. Leden van deze community geloven echt in de mooie toekomst van Dogecoin en het is niet verwonderlijk dat de slogan van shiba’s “To the moon!” is.

6. Dogecoin op sociale media

Platformen zoals Reddit en Twitter toonden vanaf het allereerste begin een enorme interesse in de Dogecoin waardoor ook de populariteit snel steeg. Onlangs sloot TikTok zich ok aan bij de platformen die Dogecoin omarmen. De TikTok-trend #DogecoinTikTokChallenge ging viraal. Een gebruiker postte een video van 10 seconden waarin hij 800 miljoen gebruikers opriep om $25 te investeren in dogecoin om de prijs van de munt $1 te laten stijgen. Zijn video heeft nu 800K views en het handelsvolume voor Dogecoin steeg met 2000%.

7. Bermoemdheden houden van Dogecoin

Dogecoin won aan populariteit en heeft veel beroemde fans. Waarschijnlijk is de allereerste persoon die in je opkomt is Elon Musk, die zelfs de bijnaam “The Dogefather” kreeg.

8. Dogecoin heeft onbeperkte voorraad

De oprichters van Dogecoin maakten het als een grap, en ze wilden zo veel mogelijk Dogecoin tokens genereren. Dus maakten ze de Doge voorraad onbeperkt.  Momenteel is de circulerende voorraad 129 miljard Dogecoins. Dit is bijvoorbeeld hoger dan het volume van andere cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ethereum.

9. Mining proces

Het Dogecoin mining proces is zeer snel. De bloksnelheid is één blok per minuut; dit biedt een uitstekende gelegenheid voor miners om meer blokken te minen en zo veel mogelijk blokbeloningen te verdienen. De blokbeloning is 10.000 DOGE. Ongeveer 14,4 miljoen nieuwe Dogecoins worden elke dag gemined; dus 5,2 miljard Dogecoins per jaar. In het eerste jaar van zijn bestaan werden 100 miljard munten gemined. Ook zijn de transactiekosten binnen het Dogecoin-netwerk ongeveer 1 DOGE per transactie.

10. SpaceX accepteert Dogecoin als betaling om een missie naar de maan te lanceren in 2022

Op 9 mei 2021 kondigden Elon Musk’s SpaceX en Canada’s Geometric Energy Corporation hun samenwerking aan voor een maanmissie genaamd DOGE-1. Ze zijn van plan om de missie naar de maan te sturen in 2022, die volledig zal worden gefinancierd door Dogecoin.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.