4 redenen om op fietsvakantie te gaan met je partner

4 redenen om op fietsvakantie te gaan met je partner

14 oktober 2020 • Categorie Dagje uit Weekendje Weg • Auteur Staff

Bij vakantie denken veel mensen aan zon, zee en strand of een city trip. Dat zijn fijne manieren om vakantie te houden, maar daar houden de opties natuurlijk niet op. Ook een fietsvakantie kan de nodige ontspanning bieden. Daarom zetten we 4 redenen op een rijtje om op fietsvakantie te gaan met je partner.

Je moet vakantie houden in Nederland

Eén uitstekende reden om op fietsvakantie te gaan met je partner, is omdat de kans groot is dat je noodgedwongen vakantie moet houden in Nederland door de huidige situatie rondom het coronavirus. Nederland is natuurlijk bij uitstek een fietsland. Fietsers worden hier prima gefaciliteerd, waardoor veilig fietsen goed mogelijk is. Daarnaast zijn de afstanden in ons kleine land niet zo groot, waardoor het combineren van mooi plekken op een route prima te doen is. En het is natuurlijk ook zo dat je in Nederland weinig geconfronteerd wordt met hoogteverschillen, wat fietsen in ons land voor iedereen laagdrempelig houdt.

Je hoofd heeft rust nodig, je lichaam beweging

Velen van ons zitten een groot deel van de week omdat we zittend werk doen. Van zittend werk hoeft je lichaam niet echt bij te komen tijdens je vakantie, het is meer je hoofd dat aan rust toe is. Het is juist goed om je vakantie te gebruiken om meer te bewegen, want dat is goed voor je. Tijdens je vakantie heb je daar ook eindelijk eens goed de tijd voor. Daarnaast biedt bewegen ook de mogelijkheid om je hoofd leeg te maken, waardoor je alsnog de rust krijgt die je nodig hebt. Ga daarom lekker op fietsvakantie in een andere regio, dan kun je loskomen van je werk en je dagelijkse leven. Zorg er wel voor dat je de juiste fietsaccessoires mee hebt, zodat er zo min mogelijk in de weg kan staan van het genieten van je fietsvakantie.

Het is biedt een moment om rustig bij te praten

In het dagelijks leven hebben we ons werk, het huishouden, sport, familie en allerlei andere zaken die maken dat je als partners lang niet altijd de tijd hebt om aandacht aan elkaar te besteden en naar elkaar te luisteren. Wanneer je de hele dag samen aan het fietsen bent en verder niets aan je hoofd hebt, is dat een uitstekend moment om samen bij te praten en enkel aandacht voor elkaar te hebben. Een fietsvakantie kan dus ook goed voor je relatie zijn.

Het is een milieubewuste vakantie

We weten allemaal inmiddels wel dat vliegvakanties een behoorlijk negatieve bijdrage leveren aan de klimaatverandering, door de hoge uitstoot van vliegtuigen. Ook auto’s stoten stoffen uit die schadelijk zijn voor het milieu en het klimaat. Wanneer je op fietsvakantie gaat, gebruik je je auto vaak alleen om naar je overnachtingsplek te rijden en ga je van daaruit verder op de fiets. Zo wordt jouw vakantie dus een stuk minder belastend voor het milieu in vergelijking met wanneer je alles met de auto doet. Zo kun je dus zelfs met een fijne vakantie een bijdrage leveren aan tegenhouden van klimaatverandering.

Heb we je kunnen inspireren om je vakantie op de fiets door te brengen? In dat geval wensen we je veel plezier!

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.