4x de leukste vakantiespelletjes

4x de leukste vakantiespelletjes

21 maart 2023 • Categorie Blog • Auteur Ernest

Wanneer je binnenkort op vakantie gaat, mag de voorpret én het inpakken alvast beginnen. Zo moet je natuurlijk kleding, medicatie en toiletspullen inpakken. Maar ook een spelletje voor bijvoorbeeld in het vliegtuig of op het strand is een must om mee te nemen. Een spelletje spelen op vakantie hoort er nou eenmaal bij. Aan welke spellen je kunt denken, zetten we hieronder voor je op een rij. 

1. Een kaartspel

Met een pak kaarten kom je al een heel eind. Het neemt niet veel ruimte in beslag en je kunt talloze spellen ermee spelen. Denk bijvoorbeeld eens aan het spel blackjack. Blackjack is een van de populairste casinospellen die je kunt spelen, maar ook een van de eenvoudigste spellen. De bedoeling van blackjack is dat je de bank moet verslaan. Probeer zo dicht mogelijk bij de 21 punten te komen, of exact 21. Ga niet over die 21 punten heen, want dan verlies je sowieso. Het is een spannend en vermakelijk spel tijdens de vakantie. En zolang het spel binnen een besloten groep blijft en er geen geld te winnen valt, is het spelen van dit spel toegestaan. Wil je weten wat de exacte spelregels zijn van blackjack? Je leest het op speluitleg.com.

2. Skip-Bo

Een ander leuk en typisch vakantiespel is Skip-Bo. Skip-Bo is ook een kaartspel en het neemt niet veel ruimte in beslag, wat ideaal is voor onderweg. Het doel van Skip-Bo is dat je alle kaarten wegspeelt. De kaarten hebben een cijfer en een kleur. Het is de bedoeling dat je per kleur stapels maakt met de cijfers die lopen van 1 tot en met 12. Wie heeft als eerste zijn kaarten weggespeeld? Diegene gaat er met de winst vandoor. Al met al is Skip-Bo een spannend spel!

3. Rummikub

Een klassieker onder de spellen is natuurlijk Rummikub. Rummikub is dan ook hét vakantiespelletje voor in de avonduurtjes op de camping. Rummikub bestaat al talloze jaren en de kans is groot dat je dit spel ook weleens gespeeld hebt. Het is de bedoeling dat je als eerste de stenen hebt weggespeeld door de juiste combinaties op tafel aan te leggen. Zo heb je bijvoorbeeld combinaties van dezelfde kleuren of van dezelfde cijfers.

4. Regenwormen

Een spel dat leuk is voor jong en oud, is regenwormen. De bedoeling van regenwormen is dat je aan het einde van het spel zo veel mogelijk regenwormen hebt verzameld. Dat doe je door iedere keer met de dobbelstenen te gooien. Met de dobbelstenen probeer je een getal te krijgen dat gelijk is aan een steen op tafel, waar het aantal regelwormen op staat. Een heerlijk spel voor op het strand, aan het zwembad of op een terras met het zonnetje op je gezicht. Fijne vakantie!

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.