6 beste kerstbestemmingen van 2019

6 beste kerstbestemmingen van 2019

19 november 2019 • Categorie Vliegvakantie • Auteur Ernest

Wil jij zeker zijn van een witte kerst? Of wil je juist ontsnappen aan de kou en de feestdagen doorbrengen op een tropisch eiland? Je helemaal onderdompelen in de kerstsferen? Of juist een heel andere cultuur ontdekken? De zes leukste kerstbestemmingen bieden het allemaal!

Krakau

Polen is één van de landen waar Kerstmis het grootst wordt gevierd. Daarom mag je een bezoek aan Krakau of de hoofdstad Warschau eigenlijk niet overslaan. De Poolse steden hebben nog traditionele ‘Jarmark’-kerstmarkten, waarbij de pleinen versierd zijn met kerstverlichting en er tientallen tot honderden kraampjes staan met lokale hebbedingen en lekkernijen.

Ook leuk is het gebruik van de locals om met Kerstavond op 24 december een extra bordje klaar te zetten voor het geval er nog een verdwaalde reiziger aanklopt. Het menu telt vaak 12 gangen, die symbool staan voor de 12 apostelen. En niet geheel onbelangrijk: een witte kerst is zo goed als gegarandeerd.

Thailand

Kerstmis vieren in een land dat totaal niet met kerst bezig is, is als westerling een bijzondere ervaring. En dat maak je bijvoorbeeld mee in Thailand, waar het merendeel van de bevolking boeddhistisch is. Verwacht hier dan ook vooral geen straten vol gezellige kerstverlichting, want behalve in een winkelcentrum in Bangkok of andere plekken die zich volledig richten op toeristen, zul je dit niet tegenkomen.

Waarom je dan wel naar Thailand moet tijdens de feestdagen? Juist om je te verdiepen in de lokale cultuur. En om bijvoorbeeld kerst te vieren met andere reizigers. Organiseer met de mensen in je hostel een kerstdiner en maak allemaal een typisch gerecht uit jullie land. En je zou zelfs een cadeauspel kunnen doen, om ook die traditie af te vinken. Zo maak je er ongetwijfeld een onvergetelijke kerst van.

Lapland

Dompel jij jezelf toch liever onder in de kerstsferen? Dan moet je zeker naar Lapland gaan. Het is een beetje alsof je op bezoek gaat bij de kerstman. Lapland ligt in het noorden van Scandinavië en is in december bedekt met een dikke pak sneeuw. Denk daar échte rendieren, naaldbomen en houten huisjes bij en het plaatje is compleet.

Bovendien kun je er een hoop bijzondere avonturen beleven. Zo kun je met een beetje geluk het noorderlicht zien, dat de donkere hemel groen kleurt. Kun je een sleetocht maken met husky’s. En kun je op de sneeuwscooter op safari gaan in de omgeving. Een tikkie koud misschien, maar ach, daar kun je je op kleden!

Jeruzalem

Kerst is van origine een religieus feest. En als je je nou in die religie wilt verdiepen, dan ben je in Jeruzalem op de juiste plek. Dit is namelijk een heilige stad voor zowel de joden en de moslims als voor de christenen. Het is dan ook geen toeval dat Bethlehem, de plaats waar Jezus Christus volgens het kerstverhaal is geboren, vlak bij Jeruzalem ligt.

Bovendien kent de stad een hoop prachtige hotels, waar je heerlijk kunt vertoeven met uitzicht op de meest bijzondere vergezichten. En je kunt er een hoop bijzondere bezienswaardigheden bekijken, waaronder de Westelijke Muur, het Heilig Graf, de Toren van David en de Olijfberg.

New York

De aanbiedingen vliegen je dit jaar zowat om de oren. New York City is de gedroomde bestemming voor elke kerstliefhebber. Sluit je ogen en beeld je even in: hele straten vol kerstverlichting, de grootste schaatsbaan die je ooit hebt gezien, en de mega kerstboom bij het Rockefeller Center. Dat is toch precies wat je wilt ervaren tijdens kerst?

Buiten de kerstsferen is New York natuurlijk sowieso een ongelofelijk leuke stad, waar je je prima een week of zelfs langer kunt vermaken. Met prachtige musea, een ongekend mooie skyline en een hele hoop hippe hotspots. Denk er wel aan dat het in The Big Apple extra druk kan zijn rond kerst. Dus wil je lekker eten of bepaalde activiteiten doen: reserveer op tijd. Dan voorkom je teleurstellingen als het al is volgeboekt!

Curaçao

Geen zin in de kou, maar wél de kerstsfeer proeven? Op het tropische Curaçao is het met een gemiddelde temperatuur van dertig graden Celsius altijd lekker warm. En het eiland pakt ook nog eens groot uit met Kerstmis. De Pontjesbrug is met lichtjes versierd, op de rotondes staan levensgrote kerstmannen en toeristische plekken als Mambo Beach Boulevard zijn volledig in kerstsferen gehuld.

De restaurants maken de lekkerste menu’s, waar je van kunt genieten met je vrienden en familie – als je op tijd reserveert. En je kunt overdag natuurlijk gewoon in je bikini op de mooiste stranden van het eiland gaan liggen en even helemaal ontsnappen aan de kerstgekte.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.