6x de mooiste bezienswaardigheden in Rome

6x de mooiste bezienswaardigheden in Rome

04 januari 2022 • Categorie Blog • Auteur Rinze Kooistra

Arrivederci! Rome is een stad met zo veel geschiedenis dat het zeker de moeite waard is om eens te bezoeken. Bovendien heeft het enorm veel hotspots die je gezien moet hebben, maar tegelijkertijd is de stad zo groot dat een stedentrip van een weekend vaak te kort is. Daarom hebben wij de zes mooiste bezienswaardigheden voor je op een rij gezet die je zeker niet mag mislopen. Ben je op zoek naar meer hoogtepunten van Rome? Dan kun je altijd zoeken op ‘bezienswaardigheden Rome’.

1. Colosseum

Je zult hier waarschijnlijk niet raar van opkijken, maar een van de grootste highlights van Rome is natuurlijk het Colosseum. Het Colosseum bevindt zich in het historische gedeelte van de Italiaanse hoofdstad. Dit werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus en het doel hiervan was om de inwoners van de stad te entertainen. Het was het grootste amfitheater van het Romeinse rijk en toentertijd werden hier allerlei gladiatorengevechten gehouden en voorstellingen gegeven. Nog steeds kun je het Colosseum in Rome bezoeken, maar let op: vaak staan hier enorme wachtrijen. Koop daarom vooraf je tickets zodat je zeker weet dat je dit bouwwerk kunt bezoeken.

2. Trevifontein

Misschien wel de mooiste fontein op aarde: de Trevifontein in Rome. Het meesterwerk is 26 meter hoog en 22 meter breed. Dat maakt de fontein dan ook de grootste van de Italiaanse hoofdstad. Bovendien stroomt er jaarlijks wel tachtig miljoen water door de fontein heen. De fontein bestaat ook al jarenlang. Het is namelijk gebouwd in 1762 door een architect, Niccolò Salvi. Helaas heeft hij nooit de fontein in het echt gezien. Wanneer je de fontein bezoekt kun je het verhaal bewonderen van Neptunus en de godinnen van overvloed en gezondheid. Bovendien is het een traditie om geld in de fontein te gooien. Jaarlijks belandt er wel 1,5 miljoen euro in het water! Oh ja, wanneer jij ook geld gaat gooien in de fontein is het belangrijk om dit over je linkerschouder te doen. Anders keer je zogenaamd nooit meer terug naar Rome…

3. Forum Romanum

Wist je dat Rome op zeven heuvels is gebouwd? Tussen vier van deze heuvels was het Forum Romanum gebouwd. Dit werd gebouwd in de Oudheid, ongeveer 750 voor Christus tot 500 na Christus. Het was een historisch centrum dat je nu nog steeds kunt bezoeken. Helaas zijn er wel veel gebouwen verwoest door de oorlog, maar ook zijn veel gebouwen verwoest door de tijd heen. Wel kun je nog steeds allerlei resten van tempels, zuilen en triomfbogen bewonderen. Vroeger stonden hier veel politieke en religieuze gebouwen in dit economische centrum. Het Forum Romanum is een erg indrukwekkende bezienswaardigheid van Rome, wat zeker het bezoekje waard is.

4. Vaticaanstad

Vaticaanstad is een aparte stad in Rome die volledig wordt omringd door het drukke Rome. Het is een piepklein stadje, want het heeft maar een oppervlakte van 0,44 vierkante kilometer. Vaticaanstad staat vooral bekend om de rooms-katholieke kerk. De Paus heeft daar namelijk zijn residentie. Wanneer de paus aanwezig is in Vaticaanstad, geeft hij op zondag om twaalf uur in de middag een zegen. Als je in Rome bent, heb je dus op zondag de kans om de paus in real life te zien. Het is goed om te benoemen dat de paus in de zomermaanden hier niet is. Wel kun je in Vaticaanstad de Sint-Pietersbasiliek bezoeken. Kijk hier je ogen uit in een van de grootste kerken ter wereld. De kerk staat vol met monumenten en beeldhouwwerken die zich kenmerken uit de Renaissance. Naast de kerk heb je nog een museum waar je bijzondere werken kunt zien. Als laatst heb je ook de Vaticaanse tuinen van wel 23 hectare groot. Er valt dus genoeg te beleven in het Vaticaan.

5. Het Pantheon

De voormalige tempel, het Pantheon, was bedoeld om Romeinse goden te aanbidden. Deze tempel is de enige die nog zo mooi intact is gebleven tijdens de Romeinse tijd. Dit komt omdat de tempel later ging dienen als katholieke kerk.  Het is een indrukwekkend gebouw dat verstopt zit tussen twee wijken. Wanneer je eenmaal in het Pantheon binnen bent, moet je even omhoogkijken. Dan kom je er pas achter waarom de tempel zo populair is: binnen in de tempel zit een enorme koepel die voor enorm veel licht zorgt. Deze koepel heeft een doorsnede van 43 meter en een doorsnede van negen meter.

6. Spaanse Trappen

In vergelijking met andere bezienswaardigheden in Rome zijn de Spaanse Trappen eigenlijk helemaal niet zo oud. Deze werden namelijk pas gebouwd in de achttiende eeuw. Je kunt de Spaanse Trappen vinden op het plein van de Spaanse Ambassade. Wanneer je even wil uitrusten op de Spaanse Trappen is het opletten geblazen: je mag sinds 2019 niet meer op de treden zitten of eten.

Tags

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.