Advies voor je Huurauto.

Advies voor je Huurauto.

28 december 2015 • Categorie Verre Reizen Vliegvakantie • Auteur Murat Prins

Een auto huren is tegenwoordig eenvoudig en met de verschillende partijen die auto’s aanbieden zit er vaak een goede deal bij. Maar niet alleen een goede prijs op de auto zelf is van toepassing. Neem je bijvoorbeeld een basis verzekering of de geheel dekkende premie? Hier geven wij je 5 tips.

tip 1. Auto verzekering basis.

Rij je in land met goed wegendek en duidelijk regels dan heb je vaak aan de basis verzekering genoeg. Bekijk goed bij de verschillende verhuur maatschappijen wat zij dekken en wat je eigen riciso is. Dit verschilt nogal per verhuur bedrijf! Ook kun je kiezen voor een gehele totaal dekking van de auto. Dit kost vaak stukken meer dus overweeg dit goed. In landen waar het wegendek minder is en waar het gevaarlijker is om te rijden adviseren wij ondanks de meerprijs de volledige dekking. Dit maakt rondrijden een stuk plezieriger.
Huur je een auto tijdens je reis dan moet je weten dat de reisverzekering niet genoeg is. De reisverzekering dekt onvoorziene uitgave, schade aan bagage en meer. Je moet dus echt een auto verzekering afsluiten.

tip 2. Foto’s van schade.

Alvorens je de auto mee krijgt inspecteert iemand van het verhuur bedrijf samen met jou de auto. De schade wordt dan genoteerd voor jullie beide. Kijk zeker goed mee of de gene niets over het hoofd ziet zowel op het dak als aan de onderkant bij de zij bumpers. Heb je een foto camera of een smartphone tot je beschikking maak dan ook zeker foto’s van iedere schade plek in de binnenkant. Hierdoor kun je veel fijner de auto inleveren aan het einde.

tip 3. Benzine.

Als het goed is krijg je een volle tank mee. Zo niet maak dan een foto van de huidige tank inhoud. Als je de auto inlevert met minder in de tank dan betaal je vaak de gewone liter prijs met een kleine extra. Soms is het voordeliger als er bijvoorbeeld geen pompstations in de buurt zijn om de auto in te leveren met een halve tank. Informeer naar de extra kosten boven op de literprijs om er zeker van te zijn.

tip 4. Buitenland.

Het belangrijkste in het buitenland is om advies te vragen aan de auto verhuur bedrijf over de belangrijkste verkeersregels in dat land. Kunnen ze geen advies geven google dan zelf naar de belangrijkste verkeers borden van het land. Zo weet je van te voren welke wegen je niet in mag rijden, hoe een stopbord eruit ziet en waar je wel en niet in mag halen. Dit scheelt veel stress. Per ongelijk spook rijden in het buitenland met 80 kilometer per uur is niet fijn!

tip 5. Vanuit Nederland huren.

Een auto huur ter plaatse is vaak iets goedkoper. Echter is het fijner om voor aankomst alles geregeld te hebben. Zo heb je zelf kunnen kijken waar je de beste deal krijgt en zijn de overeenkomsten in het Engels of in het Nederlands. Zo weet je zeker dat alles netjes in orde is.

Share

Soortgelijke Auto huren aanbieders zoals Advies voor je Huurauto.

Bij de volgende aanbieders van Auto huren vonden de meeste bezoekers de beste prijs.

TOP 5 Auto huren

Bekijk alle Auto huren acties

Met zorg samengestelde Korting Top 5 Auto huren.

Europcar Geverifieerd

Bekijk alle Europcar Kortingscodes

Tot wel 30% Korting bij deze Internationale Europcar Aanbiedingen!

Supersaver Geverifieerd

Bekijk alle Supersaver Kortingscodes

Bespaar nu tot wel 15% op uw Autohuur bij Supersaver.nl.

Avis Geverifieerd

Bekijk alle Avis Kortingscodes

2 Dagen Gratis Autohuur in Europa bij Avis!

Sixt Geverifieerd

Bekijk alle Sixt Kortingscodes

Profiteer tot 25% Korting op je Boeking bij Sixt via de Exclusieve Coupon Page!

Alamo Geverifieerd

Bekijk alle Alamo Kortingscodes

NU 10% Korting op uw Bestelling bij Alamo via de Special Aanbieding Page!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.