All-inclusive (ultra) uitgelegd

All-inclusive (ultra) uitgelegd

26 september 2018 • Categorie Vliegvakantie • Auteur Murat Prins

Sommige mensen zijn sceptisch en anderen zijn helemaal om: het all-inclusive verblijf op vakantie. En nee, dit is niet alleen voor de luie donders onder ons. All-inclusive schijnt de ultieme vorm van relaxen te zijn, en als je het eenmaal meemaakt zou je niet meer terug willen. Wat is all-inclusive precies, wat betekent ultra en is het echt zo geweldig als het klinkt? Ik hoop dat dit stuk je hier meer duidelijkheid over geeft.

Verschillende vormen all-inclusive

Na mijn desk research kwam ik erachter dat er ook nog eens verschillende vormen van all-inclusive bestaan. Hier komen ze: de “normale” all-inclusive, de 24-uur ultra all- inclusive of ultra all-inclusive. Ik hoop dat je het nog volgt, dan ga ik ze per stuk beschrijven. First things first: wat wordt verstaan onder all inclusive? Er is eigenlijk geen officiële uitleg van dit begrip. Kort door de bocht is bij all-inclusive alles (eten en drinken) inbegrepen bij de prijs die je het resort betaalt. Je kunt dan dus onbeperkt eten en drinken. Maar, per land en/of hotel verschilt dan wat de regels hiervoor precies zijn.
Zo heb je resorts waarbij alleen frisdrank, bier en wijn inbegrepen zijn maar bij andere resorts zit ook sterke drank in de reissom.

De “normale” all-inclusive

Bij de “normale” all-inclusive, dus geen ultra of 24-uurs all-inclusive, kun je ervan uitgaan dat je eten en drinken inbegrepen zijn. Bij een all-inclusive boeking zit ook vaak de toegang tot een spa, wellness of sportfaciliteiten, maar dit verschilt per all-inclusive resort. Om jezelf te beschermen voor teleursteling kun je beter de all-inclusive formule van je resort heel goed doorlezen, omdat je voor sommige faciliteiten je een ultra all-inclusive nodig hebt.

all inclusive vakantie op strand

De ultra all-inclusive

Dan kunnen we meteen door naar de volgende vorm, ultra all-inclusive. Wat is nou het precieze verschil tussen all-inclusive en ultra all-inclusive? Het verschil zit hem vaak in luxere drankjes en gratis verfrissingen. Vaak zijn bij all-inclusive de lokale dranken inbegrepen en moet je voor geïmporteerde drank extra betalen. Met ultra all-inclusive is dit niet het geval en is het zeker dat écht alles inclusief is. Er zouden dus geen extra kosten bij komen kijken. Maar, pas op: ook dit verschilt weer per hotel en land. Ieder heeft zo zijn eigen invulling van het woord “ultra”, dus weer, lees je goed in zodat je zeker weet waar je recht op hebt.

Weet je wat pas echt genieten is? All-inclusief op vakantie gaan én (hoge) korting scoren. Dat doe je natuurlijk eenvoudig met onze kortingscodes. Beijk hier de gratis kortingscodes en acties per categorie.

De 24-uur all-inclusive

Mocht je de 24-uur all-inclusive zien staan en je afvragen wat dit dan betekent, het is eigenlijk niets anders dan een ultra all-inclusive. Soms zetten ze er op reissites bij dat de ultra all-inclusive 24 uurs is, zodat je weet dat je op elk moment van de dag recht hebt op hun faciliteiten en ook 24 uur per dag kunt inchecken.

Eigenlijk is het enige nadeel van all-inclusive dat er geen duidelijkheid is over wat je nou precies krijgt, omdat dit vrijwel overal verschilt. Vergeet dus nooit om goed je eigen accommodatie te checken! Maar, grote voordelen zijn natuurlijk dat je vooraf goed kunt incalculeren wat je vakantie gaat kosten omdat je per dag geen extra kosten hebt. Vaak heb je in je hotel geen geld nodig om drinken te bestellen, en dus kun je je portemonnee veilig in de kluis laten. Ook zijn all-inclusive hotels of resorts vaak erg groot en zijn er meerdere zwembaden. Daarnaast is het eten vaak in buffetvorm en dat kan erg praktisch zijn voor ouders met kinderen of mensen met keuzestress. Er is altijd genoeg en voor ieder wat wils.


Geschreven door Lotte Mikkers

Share

Soortgelijke Vliegvakanties aanbieders zoals All-inclusive (ultra) uitgelegd

Bij de volgende aanbieders van Vliegvakanties vonden de meeste bezoekers de beste prijs.

TOP 5 Vliegvakanties

Bekijk alle Vliegvakanties acties

Met zorg samengestelde Korting Top 5 Vliegvakanties.

BBI-Travel Geverifieerd

Bekijk alle BBI-Travel Kortingscodes

Ruim aanbod wintersport bij BBI-Travel specialist tegen Scherpe Prijzen!

Supersaver Geverifieerd

Bekijk alle Supersaver Kortingscodes

20 Euro Kortingscode bij Supersaver.nl via de Special Register Page!

Bebsy Geverifieerd

Bekijk alle Bebsy Kortingscodes

Hoge Korting op uw Boeking bij Bebsy.nl met deze Aanbieding Acties!

Cheaptickets Geverifieerd

Bekijk alle Cheaptickets Kortingscodes

Cheaptickets Korting: Vliegtickets naar alle bestemmingen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.