Alle dierentuinen van Nederland op een rijtje

Alle dierentuinen van Nederland op een rijtje

28 januari 2023 • Categorie Dagje uit • Auteur Ernest

Dierentuinen zijn een populaire attractie in Nederland. Het land heeft verschillende dierentuinen met diverse diersoorten, attracties en shows. In dit artikel nemen we je mee langs alle dierentuinen van Nederland, zodat je een idee krijgt van wat je kunt verwachten bij elk van hen.

Inleiding

Nederland telt in totaal 15 dierentuinen, verspreid over het hele land. Van kleine en intieme dierentuinen tot grote dierentuinen met veel attracties, Nederland heeft het allemaal. In dit artikel zullen we ze allemaal bespreken, zodat je kunt beslissen welke je wilt bezoeken.

Dierentuinen in Noord-Nederland

1. Aqua Zoo Friesland

Aqua Zoo Friesland is een dierentuin in Leeuwarden. Het richt zich op dieren die in en rondom het water leven, zoals zeehonden, pinguïns en otters. Naast het bekijken van de dieren, kun je hier ook een speeltuin bezoeken en de kinderboerderij.

2. Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen is een dierentuin in Emmen. Het heeft verschillende zones, zoals de jungle, savanne en het poolgebied. Hier kun je genieten van een safari, wilde dieren bekijken en verschillende attracties uitproberen.

3. Zoo Bizar

Zoo Bizar is een kleine dierentuin in Orvelte. Hier ligt de nadruk op minder bekende en ongewone diersoorten, zoals reptielen, insecten en spinnen. Je kunt hier verschillende interactieve exposities en educatieve activiteiten beleven.

Dierentuinen in Midden-Nederland

4. DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort is een dierentuin in Amersfoort. Het heeft verschillende zones, zoals de Afrikahaven, Klim Alles-route en Expeditie-rivier. Hier kun je verschillende diersoorten bekijken, zoals olifanten, giraffen en apen.

5. Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark is een dierentuin in Rhenen. Het heeft verschillende zones, zoals het Berenbos, Jungletheater en Gorilla Adventure. Eigenaar Marcel Boekhoorn heeft ervoor gezorgd dat je allerlei diersoorten kan bekijken, zoals reuzenpanda’s, ijsberen en leeuwen.

6. Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo is een dierentuin in Arnhem. Het heeft verschillende zones, zoals de Bush, Ocean en Desert. Hier kun je verschillende diersoorten bekijken, zoals tijgers, krokodillen en haaien.

7. Dierenrijk

Dierenrijk is een dierentuin in Nuenen. Het richt zich op inheemse diersoorten uit Nederland en Europa, zoals wolven, bevers en herten. Hier kun je verschillende interactieve exposities en educatieve activiteiten beleven.

Dierentuinen in Zuid-Nederland

8. GaiaZOO

GaiaZOO is een dierentuin in Kerkrade. Het heeft verschillende zones, zoals de Afrikaanse Savanne, Congolese Regenwoud en de Safari Boot. Hier kun je verschillende diersoorten bekijken, zoals leeuwen, olifanten en neushoorns. GaiaZOO heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder “Mooiste Zoo van de Benelux” in 2018 en 2019.

9. Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen is een dierentuin in Hilvarenbeek. Het heeft verschillende zones, zoals de Afrikaanse Savanne, Congolese Rivier en het Safaripark. Hier kun je verschillende diersoorten bekijken, zoals leeuwen, olifanten en giraffen. Safaripark Beekse Bergen biedt ook safari’s aan, zodat je nog dichterbij de dieren kunt komen.

10. Zoo Veldhoven

Zoo Veldhoven is een dierentuin in Veldhoven. Het richt zich vooral op vogels en heeft meer dan 100 verschillende soorten, waaronder papegaaien, uilen en struisvogels. Hier kun je ook verschillende andere diersoorten bekijken, zoals wallaby’s en kamelen.

11. Reptielenhuis De Aarde

Reptielenhuis De Aarde is een kleine dierentuin in Breda. Het richt zich op reptielen, amfibieën en insecten en heeft meer dan 200 verschillende soorten. Hier kun je verschillende exposities en educatieve activiteiten beleven.

12. ZooParc Overloon

ZooParc Overloon is een dierentuin in Overloon. Het richt zich op diersoorten uit verschillende werelddelen, zoals Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Hier kun je verschillende diersoorten bekijken, zoals tijgers, leeuwen en neusberen.

13. Stichting AAP

Stichting AAP is een dierenopvangcentrum in Almere. Het richt zich op het opvangen van exotische dieren, zoals apen en roofdieren, die in beslag zijn genomen of niet meer kunnen worden verzorgd. Hier kun je verschillende exposities en educatieve activiteiten beleven.

14. Apenheul

Apenheul is een dierentuin in Apeldoorn. Het richt zich vooral op apen en heeft meer dan 35 verschillende soorten. Hier kun je de apen van dichtbij bekijken en verschillende interactieve exposities en educatieve activiteiten beleven.

15. Vogelpark Avifauna

Vogelpark Avifauna is een dierentuin in Alphen aan den Rijn. Het richt zich op vogels en heeft meer dan 180 verschillende soorten, waaronder pinguïns, flamingo’s en uilen. Hier kun je ook verschillende andere diersoorten bekijken, zoals ringstaartmaki’s en alpaca’s.

Conclusie

Nederland heeft veel verschillende dierentuinen verspreid over het land. Van Aqua Zoo Friesland in het noorden tot Vogelpark Avifauna in het zuiden, elke dierentuin heeft zijn eigen charme en kenmerken.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.