Altijd al gedroomd van een rondreis door Canada of Amerika?

Altijd al gedroomd van een rondreis door Canada of Amerika?

29 juli 2022 • Categorie Stedentrips Verre Reizen • Auteur Staff

Een rondreis maken door Canada of Amerika staat bij heel veel mensen op het wensenlijstje. En dat is niet zo vreemd. Zowel Canada als Amerika zijn fantastische landen om te bezoeken en je ziet echt iets anders dan hier in Europa. Je kunt een rondreis door deze landen op verschillende manieren maken. Ook afhankelijk van de tijd die je hebt. Zo kun je van kust tot kust reizen met een bus of je kunt een auto huren. Maar de beste manier is toch wel om een camper te huren om het land op jouw eigen tempo te kunnen ontdekken. Een camper huren in Canada of een camper huren in Amerika regel je al vanuit Nederland.

De perfecte manier van reizen met kinderen

Wil je met (kleine) kinderen de wereld ontdekken? Dan is reizen met een camper écht een goede manier. Je hebt altijd je eigen “huis” bij je en je kunt stoppen wanneer je maar wilt. Of je kinderen nu toe zijn aan hun slaapje of dat je een mooi uitzicht ziet dat je echt eens goed wilt bekijken, met de camper heb je de vrijheid. Je hoeft zelfs niet overal een camping op te zoeken. In veel gevallen mag je met een camper wildkamperen. Over het algemeen is dat voor maximaal één nacht. Je vindt hier veel meer informatie over op de website.

Hoe zit het met een rijbewijs?

Voor het huren van een camper in Canada en Amerika heb je alleen een rijbewijs B nodig. Je hoeft dus geen extra rijbewijs te halen en dus extra kosten te maken om een camper te kunnen huren. Een internationaal rijbewijs is wel aan te raden. Dit kun je gemakkelijk aanvragen bij een ANWB-winkel bij jou in de buurt. Vergeet niet om ook je Nederlandse rijbewijs mee te nemen!

De minimumleeftijd voor het huren van een camper in deze landen is 21. Er zijn wel verhuurders die hiervan afwijken. Wanneer dat zo is, dan kun je dat lezen in de voorwaarden.

Hoe zit het met WiFi en opladen van apparatuur?

Je maakt onderweg nogal wat mee. Je ziet dingen die je nooit eerder zag en dat wil je, natuurlijk, delen met het thuisfront. Daarvoor is het van belang dat je je apparatuur kunt opladen. Dat opladen kan gewoon in de camper. Je hebt dan wel een zogenoemde wereldstekker nodig. De stopcontacten zijn anders dan die we hier kennen!

WiFi is in Amerika en Canada over het algemeen goed te vinden. Er zijn hotspots bij restaurants, in supermarkten, bij fastfoodketens en vaak ook op campings. Het uploaden van jouw foto’s moet dus geen probleem zijn!

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.