Andalusië – Tips voor reizen door het prachtige Andalusië

Andalusië – Tips voor reizen door het prachtige Andalusië

16 maart 2020 • Categorie Stedentrips • Auteur Staff

Andalusië

Ben jij op zoek naar een vakantie of een rondreis door een zuid-Europese plaats en wil je daarbij veel bezienswaardigheden bezichtigen? Dan is een rondreis door Andalusië de ideale bestemming voor jou. Deze autonome regio in het zuiden van Spanje is twee keer zo groot als Nederland en is voor zowel een vakantie als een rondreis of stedentrip een mooie bestemming.

Rondreizen

Als je wilt rondreizen in een regio die veel over de historie kan laten zien dan moet je zeker eens naar Andalusië gaan. Steden als Málaga, Córdoba, Sevilla, Granada en Ronda zullen je veel laten zien van wat er vroeger in deze regio gebeurde. Als je een rondreis gaat maken moet je bekijken of je een Fly drive of een groepsreis wilt maken. Het voordeel van een Fly drive door Andalusië is dat als je aankomt op Málaga Airport of de luchthaven van Sevilla er direct een auto voor je klaar staat en je verder met niemand iets te maken hebt.

Vakantie

Andalusië is voor velen ook de ideale zonvakantie bestemming. Met 4 costa’s waarvan de Costa del Sol wel de populairste is moet er wel een strand bijzitten waar jij je vakantie wilt vieren. Of je nu op zoek bent naar de rust en kiest voor een strand aan de Costa de la Luz of liever de drukte op zoekt het is allemaal mogelijk in deze regio.

Stedentrip

Je kunt Andalusië ook voor een kortere periode aandoen, je bent er immers al met 2,5 uur vliegen. Populaire stedentrip bestemmingen zijn Málaga, Sevilla en Granada. Dit zijn ook de steden met de meeste bezienswaardigheden. Bezoek eens het Alhambra in Granada en je zult je ogen uitkijken. Of het Plaza de España in Sevilla en zo zijn er nog veel meer bezienswaardigheden die meer dan de moeite waard zijn.

Maar ook als je van het mediterrane leven houdt en alleen voor het strand en de gezelligheid komt kan je hier je hart ophalen. Het leven speelt zich voornamelijk buiten op straat af. Doordat het klimaat het gehele jaar goed is, is een vakantie naar Andalusië altijd een goede optie.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.