Bellen in het buitenland: waar moet je op letten met je abonnement of sim only?

Bellen in het buitenland: waar moet je op letten met je abonnement of sim only?

01 november 2021 • Categorie Geen categorie • Auteur Ernest

Weet je nog die dure tijd van bellen in het buitenland? Gelukkig zijn die dagen voorbij. Als je op reis gaat in Europa kan je lekker je eigen abonnement gebruiken, maar hoe zit dat nou precies?

Internet in Europa

Bellen en internetten zijn in deze moderne dagen een stuk makkelijker geworden op reis. Je neemt gewoon je eigen bundel mee over de grenzen van ons eigen continent. Een heerlijk gevoel. Je kan gewoon je Google Maps laden, direct je foto’s op Instagram posten en reviews van verschillende restaurant zonder moeite opzoeken. Toch komt het best vaak voor dat je je bundel overschrijdt. Vooral als je geen onbeperkt internet heb, is dit een valkuil. Omdat je bijna niet in je hotel (met wifi) verblijft, gebruik je dus veel data. BMB’s bijkopen op vakantie is helaas wel wat duurder, maar ook niet het einde van de wereld. Koop een bundeltje van 5, 10 of 20 euro en je ben weer bereikbaar!

De beste sim only mee op reis

Ben je nou niet zo van die dure telefoons en enorm hoge maandlasten voor een abonnement? Dan is sim only wellicht de beste optie voor jou. Ook met een sim only abonnement kan je gemakkelijk bellen en internetten in het buitenland. Voor de beste sim only, kan je het best een vergelijkingssite zoals ikvergelijkonline.nl raadplegen. Ze geven je een onafhankelijk oordeel over de prijzen, aanbod en service in één oogopslag. Bekijk wat voor jou de beste sim only deal is.

Een groot voordeel van een sim only als je op reis bent, is dat de telefoon die je bij je hebt meestal niet zo veel uitmaakt. Gaat hij kapot? Valt je telefoon of raak je hem zelfs kwijt? Het toestel is geen probleem en een simkaart bestel je zo weer.

Bellen in Europa

We zijn inmiddels zo ver dat bellen in Europa hetzelfde werkt als internetten in Europa. Je gebruikt dus je eigen netwerk en betaalt er niet per se extra voor. Providers noemen dit ‘Roam like at home’ Hierin is geen onderscheid tussen goedkope en duurdere aanbieders. Dat is dus fijn om te weten als je op vakantie bent. Toch is het zo dat je soms extra betaalt als je vanuit Nederland vaak naar het buitenland belt. Check even of jou provider hier iets over zegt. Anders kan je altijd nog bellen via Facetime of Whatsapp.

Verre reizen

In Europa is alle vrij goed geregeld. Hotels, de engelse taal, wegen en het internet en netwerk. Als je wel een verder dan Europa bent geweest zal je vast beamen dat die luxe niet in elk land voorkomt. In Noord-Amerika hebben ze nog wel van netwerk gehoord, maar lang niet overal waar je komt hebt je bereik. Dat is dus even andere koek. Gelukkig kan je al heel veel downloaden op je telefoon. Zo kan je de weg tenminste een beetje vinden. Ook qua bellen vanaf een ander continent is het soms oppassen geblazen. Een gesprek van een paar minuten kan je al zo een tientje kosten in sommige delen van de wereld. Zorg er dus voor dat je belt via whatsapp als er wifi is, of stuur een sms. Mocht je echt willen bellen, houdt het dan kort en zeg dat je snel meer van je laat weten via whatsapp. Reizen is al duur genoeg, houd je geld liever over voor een heerlijke maaltijd, leuke broek of onvoorziene kosten. Veel reisplezier!

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.