Zweden

Mooiste steden Zweden

Een land bekend om de vrede, Vikingen, Zweedse gehaktballetjes, Volvo’s, IKEA en ABBA. Maar, Zweden heeft veel meer te bieden. Het Scandinavische land is een ideale vakantiebestemming om meerdere redenen. Je kunt er genieten van een adembenemende natuur vol prachtige meren, bossen en bergen. Of als je wilt gaan voor meer avontuur is Zweden uiteraard ook de uitgelegen bestemming door bijvoorbeeld te overnachten in een boomhut en meegenomen te worden door de ongerepte natuur. Echter, een bezoek aan Zweden is uiteraard niet compleet zonder Fika gedaan te hebben in één van de mooiste steden van Zweden.  Ik zal je meenemen in de schoonheid van Zweden door het land te bespreken aan de hand van drie regio’s. Per regio beschrijven wij de mooiste steden van Zweden.

De leukste en mooiste steden van Zweden per streek/regio

Norrland

Natuur in Norrland

Om een sledehondentocht te maken door Lapland, te overnachten in cabins of om het adembenemende noorderlicht te zien is Norrland de ideale regio van Zweden. Met een oppervlakte van tweederde van Zweden is Norrland de grootste regio. De regio is gelegen in het meest noordelijke deel van Zweden. Er zijn veel naaldbossen, rivieren en meren te vinden. En in het westen kan je de laatste wildernis van Europa vinden. Vrijwel alles draait hier in het Noorden om twee dingen: de overweldigende natuur en het leefgebied van de Saamen, de oorspronkelijke bevolking.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Norrland

Svealand

Natuur Svealand

Tussen het lieflijke Zuid-Zweedse boerenland en de ruigere natuur in het noorden ligt Svealand, het middelste deel in Zweden. De gebieden in Svealand zijn gebieden van het uitersten: wolven leven dicht bij de bewoonde wereld, kunstnijverheid in een gebied met industrie en hoge bergen die pal aan de kust staan

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Svealand

Götaland

Kust van Gotaland

Zuidelijk gelegen in Zweden, bevindt zich de regio Götaland. Het is een zwaar bevochten deel van het land. Pas na de Vrede van Roskilde in 1658 stond Denemarken de provincies Skåne,  Halland en Blekinge af aan Zweden. Dit verklaart dan ook de wisselende stijlen van historische gebouwen en het ontstaan van de universiteit in Lund, waarmee Zweden zijn positie in het zuiden wilde verbeteren. Sinds 2000 is het zuiden van het land gemakkelijk te bereiken via Kopenhagen door de opening van de Öresundbrug en daarmee zijn de banden tussen Denemarken en Zweden verbeterd. Kortom, Götaland is een veelzijdig deel van Zweden met een lange historie dat zich afwisselt met prachtige stukken natuur.

- Overzicht van de leukste en mooiste steden van Götaland

Share

Soortgelijke Stedentrip aanbieders zoals Zweden

Bij de volgende aanbieders van Stedentrip vonden de meeste bezoekers de beste prijs.

TOP 5 Stedentrip

Bekijk alle Stedentrip acties

Met zorg samengestelde Korting Top 5 Stedentrip.

Bebsy Geverifieerd

Bekijk alle Bebsy Kortingscodes

Hoge Korting op uw Boeking bij Bebsy.nl met deze Aanbieding Acties!

Venere Geverifieerd

Bekijk alle Venere Kortingscodes

Bespaar tot 40% op uw Boeking bij Venere.com via de Speciale Aanbiedingen Pagina!

Bebsy Geverifieerd

Bekijk alle Bebsy Kortingscodes

Hoge Korting op uw zomervakantie? Boek al vanaf €105,- via Bebsy.nl!

Flixbus Geverifieerd

Bekijk alle Flixbus Kortingscodes

Bestel je busticket voor lange afstanden voor slechts €7,- bij Flixbus!