Norrland

Mooiste steden Norrland

Vrijwel één ding is zeker, als je van de natuur en avontuur houdt, is Norrland dé regio van Zweden. Norrland heeft letterlijk en figuurlijk hoogtepunten. Zo ligt het hoogste punt van Zweden ten westen van Kiruna, de berg Kebnekaise. Maar, een ander hoogtepunt dat je zeker niet mag missen is de poolcirkel . Op verschillende plekken in Noord-Zweden kun je deze magische poolcirkel passeren. Of geniet van de fraaiste nachthemel en ga winterkamperen bij de Nallo.

De leukste en mooiste steden van Norrland

Jämtland

Natuur in Jamtland

Om een unieke outdoor ervaring te beleven ben je in Jämtland zeker aan het juiste adres.  In de zomer kunt u downhill mountainbiken, hiken in de fascinerende bergen, vissen in een van de pure meren of wakeboarden in Storsjöen. ’s Winters zijn de skigebieden voornamelijk populair en kunt u een sledehondentocht maken of langlaufen.



Lapland

Natuur in Lapland

Het Zweedse Lapland is slechts een klein deel van het grotere gebied Lapland dat zich uitstrekt over het noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland en waar van oudsher Saami wonen. Het Zweedse Lapland is een indrukwekkend gebied om op vakantie te gaan. Er wordt kennis gemaakt met een hele andere verhouding tussen mens en natuur en je wordt meegenomen in de oneindige bossen, bergen, rivieren en meren. Het beroemdste hotel ter wereld is misschien wel het IJshotel in het Zweedse Lapland. Voor veel reizigers staat een nachtje slapen in dit hotel dan ook op hun ‘bucketlist’. Een andere aanrader is het bijzondere historische plekje Gammelstad, net buiten Luleà. In Gammelstad kun je je een hele middag vermaken en de geschiedenis van Noord-Zweden opnieuw beleven door rond te slenteren tussen de eeuwenoude Zweedse huisjes.



Härjedalen

Natuur in Harjedalen

Härjedalen ligt in het midden van Zweden en grenst in het westen aan Noorwegen. In Härjedalen ben je echt het Zweedse berglang binnen getreden. Het is één van de dunst bevolkte gebieden van Zweden. De natuur en wildernis spelen een belangrijke rol en zo af en toe is er een stad te bezoeken. Als je in het gebied Härjedalen bent, moet je zeker Sveg en zijn omgeving bezoeken. Hier staan tal van oude gebouwen die je een goed beeld geven hoe het leven was in Sveg en omstreken honderden jaren geleden. Naast Sveg zijn Lofsdalen, Vemdalen en Heden nog mooie oude plaatsen om te bezoeken.



Share

Soortgelijke Hotels aanbieders zoals Norrland

Bij de volgende aanbieders van Hotels vonden de meeste bezoekers de beste prijs.

TOP 5 Hotels

Bekijk alle Hotels acties

Met zorg samengestelde Korting Top 5 Hotels.

Booking.com Geverifieerd

Bekijk alle Booking.com Kortingscodes

Tot 50% Korting op je boeking via de Secret Deals bij registratie Booking.com!

Booking.com Geverifieerd

Bekijk alle Booking.com Kortingscodes

Tot wel 65% Korting op je boeking met deze Booking.com Actie Deals!