Boek jouw vakantie als vroege vogel en pluk er de vruchten van! 

Boek jouw vakantie als vroege vogel en pluk er de vruchten van! 

17 januari 2023 • Categorie Vliegvakantie • Auteur Staff

Ook al is het nog hartje winter, het is niet gek om nu al bezig te gaan met het plannen van je zomervakantie. Door er op tijd bij te zijn kun je namelijk heel wat kosten besparen. Sterker nog, nu is het perfecte moment om alvast je onderzoek te doen en wat knopen door te hakken; niet alleen heb je dan écht de beste prijs. Je hebt ook de vakantie van je dromen doordat alle accommodaties nog vrij zijn. In dit blogartikel vertellen we je meer over de voordelen van het zijn van een vroege vogel. 

Wanneer is de ideale tijd om een zomerreis te boeken?

“Vroegboekkorting” is een term die iedereen wel kent. Maar is vroeg reserveren echt zo voordelig als gezegd wordt? Om eerlijk te zijn? Ja! Het is echt een stuk voordeliger om er op tijd bij te zijn. Doordat het aanbod nog groot is zijn de prijzen een stuk lager. Natuurlijk willen reisorganisaties en accommodaties ook de garantie op voldoende inkomsten. Daarom zijn de prijzen in het vroegboek-seizoen een stuk lager dan wanneer je de reserveringen maakt naar mate de zomer dichterbij komt. Een extra voordeel dat het vroeg boeken met zich mee brengt is de ruime keuze die je hebt wanneer je er op tijd bij bent. Nooit meer ‘settelen for less’ omdat je te laat bent met boeken. Je hebt volledig vrije keuze over waar en wanneer jullie verblijven! De optimale tijd om te reserveren is januari, februari en maart, ga dus nu alvast op onderzoek uit om er straks op tijd bij te zijn! 

Hoe zit het met last-minute deals?

Uiteraard zijn de last-minute deals ook zeker aantrekkelijk. Bedenk wel van tevoren dat je volledig afhankelijk bent van wat het aanbod je te bieden heeft. Last-minute aankopen kunnen soms nóg goedkoper uitvallen dan de vroegboekkortingen, echter heb je dan geen inspraak op de specifieke hotelkamer, de vliegtijden, de data etc. Je verliest veel keuzes waardoor je heel wat klavertjes vier nodig hebt om de vakantie van je dromen volledig na te kunnen streven. Om er zeker van te zijn dat je op een fijne plek zit met een goede familiekamer, in een goed moment van de vakantie, is het slimmer om vroeg te boeken. 

Gebruik een creditcard om kosten te besparen tijdens het reizen

Wanneer je flink van tevoren boekt kun je het best de reisarrangementen afrekenen met je creditcard. Hierdoor kun je jezelf een hoop kosten besparen. Met de creditcard is het bijvoorbeeld mogelijk om een aanbetaling te doen zonder dat je het hele bedrag direct hoeft neer te leggen. Dit is wel zo prettig als je een aantal maanden van tevoren boekt. Ook bevatten de premium kaarten vaak een hele goede doorlopende reisverzekering waardoor je deze niet meer los hoeft af te sluiten. Met de aflevergarantie van de creditcard loop je overigens ook nooit meer het risico dat je al jouw geld kwijt bent wanneer een reisorganisatie of hotel in de tussentijd failliet gaat. Wanneer je nog geen creditcard hebt doe je er dus goed aan om deze aan te vragen

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.