Boekentips Voor Vakantie

Boekentips Voor Vakantie

16 november 2017 • Categorie Verre Reizen • Auteur Murat Prins

Boekentips 2019

Tegenwoordig lijkt het wel alsof het lezen van een boek een unicum is geworden. Er zijn weinig mensen die ’s nachts in slaap vallen bij het lezen van een roman in plaats van het refreshen van hun Facebook-timeline. Desalniettemin zijn er nog steeds boeken die records verbreken en honderdduizenden keren verkocht worden. En uit onderzoek is gebleken dat een goed boek niet alleen ontspant, maar ook je hersenen traint. Als je naar het buitenland (of binnenland) vertrekt voor een vakantie of een weekendje weg, dan is wegdromen bij een goed verhaal misschien wel net wat je nodig hebt.

De top 5 boeken – november 2019

1. Dagboek van een getuige – Astrid Holleeder

Foto van het Boek: Dagboek van een getuige – Astrid Holleeder

Na het mega succesvolle boek Judas, is Astrid Holleeder met een verrassend intieme opvolger gekomen. De zus van bekende crimineel Willem (de neus) Holleeder. Dagboek van een getuige gaat over de consequenties van haar ingrijpende beslissing om te getuigen tegen haar broer. Het boek geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets ‘normaal’ is.

2. Oorsprong – Dan Brown

Foto van het Boek: Oorsprong - Dan Brown

Het nieuwste boek van Dan Brown, de populairste thrillerschrijver ter wereld, houdt hoofdpersoon Robert Langdon zich bezig met verschillende vragen: Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? Het verhaal speelt zich af in Spanje: Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla. Het boek zit vol met moderne kunst, innovatieve technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur.

3. 5 ingrediënten – Jamie Oliver

Het boek: 5 ingrediënten – Jamie Oliver

Jamie Oliver is misschien wel één van de bekendste tv-koks ter wereld. In dit Nederlandstalige kookboek komen de drie S’en van Jamie uiteraard weer naar voren: snel, simpel en superlekker. In zijn nieuwe boek laat Oliver zien hoe je met slechts vijf ingrediënten elke dag heerlijk en healthy kunt eten. Dit is zijn makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd.

4. De logica van geluk – Mo Gawdat

Cover van boek: De logica van geluk - Mo Gawdat

Mo Gawdat was gezond, extreem rijk en succesvol, maar voelde zich diep ongelukkig. De huidige Chief Business Officer van de futuristische ‘dromenfabriek’ Google besloot het fenomeen van gelukservaring te benaderen als een ingenieur: onderzoek de bewijsbare feiten en pas een analytische logica toe. Het doel van de auteur is om 10 miljoen mensen gelukkig te maken met dit boek.

5. De Subtle Art of Not Giving a Fuck

Cover van het boek: De Subtle Art of Not Giving a Fuck

Als je nou echt een hékel hebt aan zelfhulpboeken, dan is dit hét boek voor jou. Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar wel de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt. Het boek is nu razend populair en wereldwijd al miljoenen keren verkocht.

De top 5 uit de 50 beste romans uit de wereldliteratuur  (volgens NRC)

1. Oorlog en vrede – Leo Tolstoj

Foto van boeken: Oorlog en vrede - Leo Tolstoj

Dit boek is in feite een aanklacht tegen mensen die overal een plot in zien. Mooi afgeronde verhalen komen in de werkelijkheid zelden voor, zo laat het boek zien. Het boek gaat over de oorlogen tussen Rusland en Frankrijk onder Napoleon, zoals die werden ervaren door vijf aristocratische families in Sint-Petersburg en Moskou.

2. Hersenschimmen – J. Bernlef

Cover van boek: hersenschimmen j bernlef

De grote, taboedoorbrekende dementie roman van de in 2012 overleden schrijver Bernlef, (pseudoniem van Hendrik Jan Marsman) waarin de schrijver via hoofdpersoon Maarten Klein een fenomenaal inzicht geeft in de binnenwereld van de stoornis.

3. De verhalen – Isaak Babel

De covers van De verhalen - Isaak Babel

De Russisch-Joodse schrijver Isaak Babel kan verhalen vertellen waarin geweld als gewoonste zaak ter wereld wordt gezien. Centraal in deze roman staat het uitroeien van een harmonieuze wereld door aanhangers van een onmenselijke ideologie.

4. Publieke werken – Thomas Rosenboom

Coverfoto van: Publieke werken - Thomas Rosenboom

Deze historische roman heeft als belangrijkste locatie twee huisjes die nu nog te zien zijn in de gevel van het Amsterdamse Victoria Hotel. De schrijver won met dit boek de Libris literatuurprijs (2000) mee.

5. Max Havelaar – Multatuli

Foto van het boek: Max Havelaar - Multatuli

Het eerste werk van Multatuli was meteen een meesterwerk. Het boek wordt niet alleen gezien als roman, maar als aanklacht. Het boek gaat over de misstanden op Java dat in 1859 op een Brusselse zolderkamer werd geschreven en een jaar later werd gepubliceerd.

Typische vakantieboeken om echt te ontspannen

1. De dorst – Jo Nesbø

Cover van boek: De dorst - Jo Nesbø

Een typische thriller. Een dik boek, vol met plotwendingen en met charismatische rechercheur Harry Hole als hoofdpersoon. Hole krijgt te maken met een bijzonder agressieve moordenaar, en vind uiteindelijk een verband tussen deze crimineel en de enige zaak die hij nooit tot een goed einde bracht.

2. Gestolen voorwerpen – David Sedaris

Foto van boek: Gestolen voorwerpen - David Sedaris

Vanaf 1977 houdt David Sedaris dagboeken bij waarin hij zijn gedachten over en observaties van alledaagse perikelen bijhoudt. In gestolen voorwerpen vind je een selectie grappige, verhelderende en altijd intrigerende verhalen uit de dagboeken, en een volledig beeld van een van de grootste humoristen van onze generatie.

3. Liefde & Gelato – Jenna Evans Welch

Coverfoto: Liefde & Gelato - Jenna Evans Welch

Een perfect zomerboek wat zich afspeelt in Italië. Hoofdpersoon Linda brengt de zomer door in Toscane en beleeft hier van alles. Het is een prachtig verhaal waarin twee liefdesgeschiedenissen op een geraffineerde wijze met elkaar worden verweven. Je vindt hier alles over Italië, liefde en ijs. Wat wil een mens nog meer?

Share

Soortgelijke Verre reizen aanbieders zoals Boekentips Voor Vakantie

Bij de volgende aanbieders van Verre reizen vonden de meeste bezoekers de beste prijs.

TOP 5 Verre reizen

Bekijk alle Verre reizen acties

Met zorg samengestelde Korting Top 5 Verre reizen.

BBI-Travel Geverifieerd

Bekijk alle BBI-Travel Kortingscodes

Naar Ierland met BBI-Travel met korting via de Aanbiedingen pagina.

Bebsy Geverifieerd

Bekijk alle Bebsy Kortingscodes

Hoge Korting op uw Boeking bij Bebsy.nl met deze Aanbieding Acties!

Vliegtickets.nl Geverifieerd

Bekijk alle Vliegtickets.nl Kortingscodes

Tot Hoge Korting op uw Boeking bij Vliegtickets.nl via deze Aanbiedingen Pagina!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.