Brommer of auto kopen?

Brommer of auto kopen?

30 november 2021 • Categorie Blog • Auteur Staff

Je bent het zat om altijd maar overal op de fiets of met het openbaar vervoer heen te moeten? Dan is een auto of een brommer de uitkomst. Maar welke van de twee is nu voordeliger? Dit hangt van een aantal factoren af. De belangrijkste is waarvoor je de brommer of auto wilt gaan gebruiken. Moet je grote afstanden overbruggen, is een auto waarschijnlijk praktischer. Maar wanneer je alleen kleine afstanden hoeft af te leggen, die net te ver voor de fiets zijn, moet je zeker eens aan een brommer denken. Lees hier de voordelen van een brommer voor korte afstanden.

Goedkoper rijbewijs

Heb je nog geen rijbewijs, moet je overwegen of je meteen voor je autorijbewijs gaat, of dat je alleen je brommer rijbewijs wilt halen. Een brommerrijbewijs is namelijk een stuk goedkoper. Hoewel de lessen zelf ongeveer even duur zijn, heb je een stuk minder lessen nodig. Met ongeveer vier lessen ben je al een heel eind, terwijl je voor de auto al gauw op de 30 lessen zit. Daarnaast zijn het theorie- en praktijkexamen ook goedkoper. Het scheelt dus zeker in de kosten. Daarnaast ben je ook een stuk sneller klaar en hoef je dus minder tijd vrij te maken voor de rijlessen. Je moet je afvragen, of je op de langere termijn ook een auto wilt hebben. In dit geval loont het zich misschien wel om meteen je autorijbewijs te halen. Ben je de komende jaren echter nog niet van plan om veel met de auto op pad te gaan, kan het zeker schelen om nu alleen voor je brommerrijbewijs te gaan.

Benzine, wegenbelasting en andere kosten

Niet alleen het brommerrijbewijs is goedkoper, maar ook de andere kosten. Zo betaal je geen wegenbelasting voor je brommer. Ook is de benzine voor een volle tank veel goedkoper. Heb je onderhoud aan de auto? Dan ben je al snel een hele mep geld kwijt. Voor de brommer is dit anders, dit is over het algemeen een stuk goedkoper en bovendien kun je makkelijker zelf aan je brommer sleutelen. Daarnaast vallen ook de kosten van de Brommerverzekering een stuk lager uit en heb je minder of zelfs geen parkeerkosten. Al met al bespaar je met een brommer dus op veel punten geld.

Sneller

Waar je met de auto last hebt van files, kun je hier met de brommer vaak langs op rijden en hoef je minder vaak te wachten. Ook kun je met de brommer eenvoudiger in grote steden rijden. Je kunt hem vaak overal in de stad parkeren en hoeft niet ergens in een parkeergarage een plekje te vinden. Echter kun je met een brommer maar maximaal 45 km per uur rijden. Moet je dus een grote afstand afleggen, kan het sneller zijn, om met de auto te gaan. Hiervoor moet je dus kijken hoe jouw individuele situatie is en welk voertuig in jouw geval sneller is.

Verzekering

En ben je er al uit of het een brommer of auto wordt? Op welk voertuig de keus ook zal vallen, je hebt in ieder geval een verzekering nodig. De WA-Verzekering is verplicht, de andere verzekeringen vrijwillig. Kijk eens op de site van InShared om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Verdiep je hierin op tijd, zodat je meteen met je nieuwe brommer of auto op pad kunt, nadat je hem hebt opgehaald.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.