De 4 populairste memecoins van 2021

De 4 populairste memecoins van 2021

09 februari 2022 • Categorie Geen categorie • Auteur Ernest

Memecoins verschillen van andere cryptocurrencies vooral doordat ze niet echt een bepaald nut hebben. Memecoins zijn niet gecreëerd om een bepaald probleem op te lossen zoals andere cryptocurrencies. Bijvoorbeeld, Bitcoin en Ethereum werden gecreëerd om decentrale oplossingen te bieden voor problemen in de financiële wereld. Memecoins worden meestal op heel korte tijd populair omdat ze op het internet gepromoot worden door bekende mensen en influencers. Dogecoin werd bijvoorbeeld bekend nadat Elon Musk erover begon te tweeten. Omdat Bitcoin open-source is en dus iedereen zijn eigen cryptocurrency kan creëren, zijn er meer memecoins dan ooit. Munten zoals Shiba Inu (SHIB) en Dogelon Mars (ELON) werden populairder dan ooit in het afgelopen jaar. In dit artikel bespreken we de 4 populairste memecoins als het gaat om markapitalisatie van 2021.

 

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin is de originele meme coin. Gecreëerd als grap in 2013 gebaseerd op de “Doge” internet meme met een Shiba Inu hond als logo. Twee softwareontwikkelaars, Billy Markus en Jackson Palmer creëerden deze open-source cryptocurrency op basis van Litecoin. Dogecoin werd populair bij investeerders nadat Tesla CEO, Elon Musk, verschillende tweets op sociale media plaatste waarin hij de munt aanprees. Dogecoin is de grootste memecoin en is tegenwoordige te koop op verschillende Amerikaanse cryptoplatformen, zoals Coinbase en Binance. In Europa kun je Dogecoin gemakkelijk kopen bij Anycoin Direct, de veiligste cryptobroker in Europa.

 

Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu is ook een memecoin gebaseerd op de populaire internet meme van de gelijknamige hond. Volgens de eigen website is Shiba Inu een Dogecoin killer. De native coin van Shiba Inu is SHIB en is een ERC-20 token op het Ethereum netwerk. Een van de oprichters, bekend onder het pseudonym “Ryoshi,” creëerde Shiba Inu in augustus 2020. Shiba Inu kreeg de laatste jaren veel aandacht van influencers in de cryptowereld zoals Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum en Tesla CEO Elon Musk.

 

Dogelon Mars (ELON)

Dogelon Mars, of ELON-token is een fork van Dogecoin. Dogelon is een ERC20 token die draait op de Ethereum blockchain. Het doel van deze memecoin is om de eerste interplanitaire munt te worden. Daarom ook de naam ELON, genoemd naar Elon Musk, de Tesla CEO die van de mens een interplanaire soort wil maken. Dogelon Mars probeert dus gebruik te maken van de hype rond Elon Musk om een populaire cryptomunt te worden.

 

Samojedcoin (SAMO)

De meeste memecoins zijn een fork van Bitcoin of draaien op het Ethereum netwerk. Samojedcoin is anders want Samojedcoin is de memecoin van het Solana netwerk. Solana is een smart-contract platform zoals Ethereum. De samojeed is een hondenras afkomstig uit Oost-Europa, net als Solana’s mede-oprichter Anatoly Yakovenko. Niet alleen is het volgens de makers de meest schattige hond op een blockchain, het draagt ook de naam van een van Solana’s ecosysteem meest prominente figuren: Sam Bankman-Fried, CEO van FTX, waardoor het de perfecte Solana doge achtige memecoin is!

 

Is investeren in memecoins verstandig?

Memecoins worden gecreëerd als grap, zijn daarom zeer speculatief en hebben niet echt een intrinsieke waarde. Daarom is het risicovol om te investeren in dit soort cryptocurrencies. Ze zijn ook zeer volatiel waardoor je er wel veel geld mee kunt verdienen, als je op het juiste moment instapt natuurlijk. Toch is het opletten geblazen als je in memecoins gaat investeren, vaak krijg je ook te maken met fraude en pump en dump oplichting. Doe dus altijd eerst onderzoek en investeer alleen met geld dat je bereid bent om te verliezen.

 

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.