De gemiddelde Bierprijs per land en hoofdstad binnen Europa – 2019 Proof

De gemiddelde Bierprijs per land en hoofdstad binnen Europa – 2019 Proof

25 januari 2019 • Categorie Stedentrips • Auteur Staff

Als echte stedentripper moet je de prijs van een biertje in Europa per stad weten. Wij bieden een overzicht van alle bierprijzen per hoofdstad.

De zon op je gezicht, het gezelschap van je vrienden op een terrasje, vrije tijd en een lekker biertje om je dorst te lessen. Klinkt dat niet heel erg goed? Een biertje is een casual drankje wat bijna iedereen lekker vindt, wat de boel wat gezelliger kan maken (doordat er een beetje alcohol in zit), maar waar je waarschijnlijk minder rare herinneringen aan overhoudt dan na een shotje -of twee- tequila. Wanneer je op vakantie gaat is er dan ook weinig zo ontspannend als jezelf een biertje gunnen. Maar op sommige plekken kan een biertje zo ineens 10 euro kosten (Ibiza), terwijl het op andere plekken slechts 1,38 kost. (Praag). Nu is het natuurlijk goed om te weten welke steden je als bierliefhebber het best kunt vermijden en waar je het best terecht kunt voor je favoriete drankje. Je hebt geluk, dat vind je in dit artikel.

De gemiddelde bierprijs Europese steden in 2019

 1. Praag – €1,38

In de hoofdstad van Tsjechië kun je het best terecht voor een goedkoop biertje. Het wordt als één van de mooiste steden van Europa beschouwd en de historische binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. En het allermooiste: voor een biertje betaal je nog geen anderhalve euro. Als dat geen reden is om te gaan…

 

 1. Warschau – €2,24

Ook in Warschau is het bier allesbehalve duur. Gemiddeld betaal je iets meer dan 2 euro voor je favoriete gele drankje met twee-vinger-schuimlaag. Als je nog nooit een bezoekje hebt gebracht aan Polen is het sowieso mooi om Warschau een keer te bewonderen. Je kunt hier naar het prachtige Koninklijk Paleis, het Slotplein of het Wilanopaleis.

 

 1. Lissabon – €2,41

De hoofdstad van Portugal ligt bijna aan de kust en heeft een warm klimaat. Ik ben er een paar keer geweest en zou elke dag van het jaar terug willen. En gelukkig kost er vertoeven ook echt geen fortuin: voor minder dan 2,50 drink je een biertje op het terras in het zonnetje. Onbetaalbaar!

 

 1. Istanboel – €3,19

Istanboel heeft naar mijn idee iets magisch, omdat het ene deel van de stad in Europa ligt en het andere deel van de stad in Azië. Continenten hoppen wordt je niet vaak zo makkelijk gemaakt. Geniet van uitzicht op de rivier de Bosporus onder het genot van een biertje, die je hier al voor iets meer dan drie euro vindt.

 

 1. Berlijn – 3,36

Berlijn is de laatste jaren enorm gestegen in populariteit omdat de stad extreem creatief is en qua trends vaak jaren vooruitloopt. Nog steeds kun je het bijzondere verschil tussen Oost en West-Berlijn ervaren, en soms zelfs nog stukken van de overgebleven Berlijnse muur bewonderen. En aangezien Berlijn op plek 5 staat, is dit een prima locatie voor een lekker en goedkoop biertje.

 

 1. Brussel – 3,88

Wie wist dat je bij de Zuiderburen ook hartstikke goed terecht kunt voor een goedkope dorstlesser? Vanaf Nederland ben je via de Thalys in no-time in Brussel, en kun je -naast genieten van Belgisch bier, chocolade en wafels- ook even Manneke Pis bewonderen. Het marktplein in Brussel staat vol met prachtige Barok architectuur en wordt ’s avonds vaak verlicht met een lichtshow. Zeker de moeite waard dus!

 

 1. Frankfurt – 3,96

Voor de tweede keer vinden we Duitsland in de top 10, een goede reden om een keer verschillende steden van het land te bezoeken? Hoewel Frankfurt niet één van de meest bekende of populaire steden van Duitsland is, ligt het een stuk dichter bij de Nederlandse grens dan de hoofdstad Berlijn. En ook in Frankfurt kun je hartstikke goed genieten van een Bradwurst en pul bier. Want in veel steden in Duitsland is het ongebruikelijk om een Amstedammertje te bestellen, dat zie je ook niet op het Oktoberfest, toch?

 

 1. Moskou – 4,05

Ben je wel eens in Rusland gewest? Als bierliefhebber zou het een goede reden zijn om er heen te gaan, aangezien het bier je hier gemiddeld maar vier euro kost. Toch was er afgelopen jaar behoorlijk wat paniek ontstaan in Moskou: het bier was bijna op. Rondom het WK in juni 2018 werd er zoveel bier gedronken dat kroegbazen het niet bij konden houden, ze moesten soms na een lege voorraad dagenlang wachten op de nieuwe ladingen. ‘We hadden niet verwacht dat ze alleen maar bier zouden drinken’, aldus een ober. Goed nieuws voor jou, de nieuwe voorraden zijn inmiddels binnen.

 

 1. Athene – 4,39

Met een negende plaats kan Athene hartstikke tevreden zijn met hun gemiddelde bierprijs. En naast lekkere biertjes is de stad sowieso een toeristentrekpleister: de stad van de Olympische spelen, cultuur en festivals, prachtige geschiedenis en natuurlijk het Akropolis. Heb jij je koffer al gepakt?

 1. Madrid – 4,91

Mannen vinden het waarschijnlijk geen straf om naar Madrid te vertrekken voor een goed, lekker en niet al te duur biertje, zeker wanneer dat te combineren valt met een bezoekje aan het Bernabeu Stadion, het stadion van Real Madrid. Daarnaast valt er ook genoeg te zien in de stad, zoals het Koninklijk Paleis of het Plaza Mayor.

 

 1. Edinburgh – 5,17

Endinburgh, de hoofdstad van Schotland, is een goed alternatief voor Londen. Niet dat de steden ook maar iets op elkaar lijken, maar waar je bij een bezoekje aan Londen vooral heel veel geld uitgeeft (want de stad is duur!) en slechts een klein deel van Goot-Brittanië ziet, kost Edinburgh je een stuk minder en geeft je toch de mogelijkheid om een prachtig deel van het Verenigd Koninkrijk te bewonderen. De biertjes zijn er wel 8 cent goedkoper dan in Amsterdam en met 100 biertjes bespaar je dus zeker 8 euro. Al moet je dat wel de moeite waard vinden natuurlijk.

 

 1. Amsterdam – 5,25

>Op de twaalfde plaats vinden we onze hoofdstad. De biertjes zijn er 5,25 en dat moet naar mijn idee wel met een grove korrel zout genomen worden: zeker dat de biertjes deze prijzen zijn bij de toeristengebieden, maar wanneer je een biertje besteld bij een niet al te druk café in de Pijp ben je daar vaak niet meer dan vier euro aan kwijt.
Dat de toeristische gebieden een stuk meer geld kosten geldt natuurlijk voor elke stad benoemd in dit stuk. Wil je dus besparen op een biertje, wees dan creatief en vraag locals naar hun tips. Zo zie je én het echte hart van de stad en heb je meer kans om te besparen. Iets met twee vliegen en één klap?

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.