Dit wil je weten over Klein Curaçao

Dit wil je weten over Klein Curaçao

17 mei 2022 • Categorie Dagje uit • Auteur Ernest

In het zuiden van het Caribische gebied ligt Curaçao. Dit prachtige eiland vormt samen met Aruba en Bonaire de ABC-eilanden. Deze eilanden liggen voor de kust bij Venezuela en daardoor kun je rekenen op een prachtig klimaat. En toch hoort er nog een klein eiland bij. Namelijk Klein Curaçao. Niet zo bekend, wel prachtig om te bezoeken. In deze blog vertellen we jou alles hierover.

Als het hebben over een paradijs op aarde dan hebben we het zeker over Klein Curaçao. Het is een mega klein eiland, maar 3 km². En toch wordt het jaarlijks druk bezocht. Dan kan hoogstwaarschijnlijk ook komen doordat het een tropisch paradijs op de Caraïben is natuurlijk. Je vindt hier dan ook veel toeristen en ook de lokale bevolking komt hier graag.

Wat je moet weten: het eiland ligt op ongeveer anderhalf uur varen van Curaçao vandaan. Het is alleen geschikt voor dagtochten. Je kan er dus heerlijk een dag vertoeven, maar je kan er niet overnachten.

Wat is er te doen op het eiland?

Hoewel het eiland niet. Groot is, zijn er wel een aantal dingen die je kan doen. Allereerst: neem je snorkelset mee. Je kan namelijk heel goed schildpadden spotten op het eiland en op de kust voor het eiland. De schildpadden die hier op het eiland zijn geboren komen ook nog eens elk jaar terug naar hun geboortestrand. Om zelf zich ook hier weer voort te planten. Onwijs bijzonder natuurlijk!

Verder kun je er nog een gestrand olieschip tegenkomen. In de jaren 60 is dit schip hier gekomen. Ondertussen is het natuurlijk een roestig wrak. Ook vind je er nog een verlaten vuurtoren. En restanten van oude quarantaine woningen. Het eiland kent namelijk ook zwarte bladzijdes in de periode van de slavenhandel. Ga dus eerbiedig om met dit eiland als je hier bent.

Zo kom je op het eiland

Vanaf Curaçao kun je een plek op een boot reserveren om zo de oversteek te maken naar Klein Curaçao. Houd er rekening mee dat de overtocht heftig kan zijn en dat je ziek kan worden.

Op zoek naar goede tickets op af te reizen naar Curaçao? Bekijk ze hier!

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.