Dit zijn de leukste voorjaarsbestemmingen in Nederland

Dit zijn de leukste voorjaarsbestemmingen in Nederland

17 december 2019 • Categorie Weekendje Weg • Auteur Ernest

Wil jij een paar dagen weg in Nederland? Dan is de beste tijd hiervoor in het voorjaar. Het zonnetje breekt weer wat vaker door, terrasjes stromen langzaam weer vol én iedereen wordt weer vrolijker. Maar, waar ga je dan heen? In deze blog vertellen we jou de leukste voorjaarsbestemmingen in Nederland. Lees je met ons mee?

  1. Marken, Noord-Holland

Deze plek ken jij misschien nog helemaal niet zo goed? Het is een schiereiland vlakbij Amsterdam. Het wordt al heel wat jaren goed bezocht door toeristen van over de hele wereld. Maar wij Nederlanders hebben het nog niet ontdekt. Deze hele stad is een beschermd monument en dat is al bijzonder op zich. Maar je kunt ook wel raden hoe mooi en autenthiek het is. Deze stad is een combinatie van lekker uitwaaien, cultuur snuiven en slenteren door een mooie authentieke stad.

  1. Nijmegen

Wil je meer een grote stad bezoeken? Kies dan eens voor een hotelelletje in Nijmegen. Deze stad is namelijk de oudste stad van Nederland en dat merk je aan alles. Veel grootheden hebben hier huisgehouden, zoals de Romeinen, Karel de Grote en ook tijdens de Tweede Wereldoorlog is hier een hoop gebeurd. Een stadswandeling door Nijmegen is dan ook zeker iets wat je moet doen. Maar er is meer. Ook winkelen en het op de kop tikken van prachtige design-items kun je hier goed doen. Winkeltjes, kleine boetiekjes en ontzettend veel theaters. Dat kun je verwachten als je een paar dagen weg gaat in Nijmegen.

  1. Vlieland, Friesland

Kies je liever voor natuur in plaats van een stad? Dan is Vlieland de beste optie voor jou. Op heel het eiland mag je niet met de auto komen. Beter gezegd: geen enkele motorvoertuigen mogen hier rijden. Dat betekent dat je direct één met de natuur kunt zijn. Pak de fiets of ga lekker lopen op dit prachtige eiland. Eén keer per jaar kun je hier trouwens ook flink losgaan op het festival Into The Great Wide Open. Maar daar moet je wel een kaartje voor kopen, natuurlijk. De rest van het jaar hoor je niets anders dan de wind, de zee en de meeuwen. Genieten!

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.