Een bril voor een sportieve vakantie

Een bril voor een sportieve vakantie

20 juni 2022 • Categorie Vliegvakantie • Auteur Ernest

Als jij vaak naar buiten gaat, dan is een goede bril eigenlijk onmisbaar. Een bril beschermt je ogen tegen UV-schade. Op deze manier zal je langer goed kunnen zien. Maar dat niet alleen, want een bril kan ook vermoeide ogen en hoofdpijn voorkomen. Ken je dat gevoel van vermoeide ogen tijdens het rijden bijvoorbeeld. Wanneer jij aan het wandelen bent in de bergen en de hele dag in de zon loopt kunnen je ogen ook vermoeid worden.

Wanneer jij een bril in Europa koopt moet hij volgens de wetgevingen en normen 100% uv-bescherming bieden. Vaak zit er een klein stickertje op de bril waar dit op staat aangegeven.

Drie verschillende zonnebrillen voor tijdens de sportieve momenten:

Wanneer jij gaat wintersporten of je gaat een mooie wandeling maken dan heb je een aantal brillen die je op kan doen in de bergen. Je kan kiezen voor modieus, een sportbril of een alpinismebril. Wij zetten ze op een rij en vertellen wanneer je welke het beste op kan doen.

Mode of casual zonnebril

Je wil tijdens je vakantie er natuurlijk ook goed uitzien. Dit betekent dat je let op wat voor bril je draagt, het moet een mooi montuur zijn. Misschien moet het ook nog een bril op sterkte zijn. Bij veel sportieve brillen zijn de monturen wat sneller, dit heeft ook te maken met de activiteit die je gaat doen. Wanneer jij een wandeling door de stad gaat maken kan je gewoon kiezen voor iets modieus in plaats van iets sportiefs.

Actieve sportbril

De volgende dag zeg je tegen elkaar: ‘we willen ook wat van het mooie gebergte zien’. Wanneer je de bergen in trekt en bijvoorbeeld een bergwandeling gaat maken kan het zijn dat je meer beweegt. Misschien ben je zelfs wel van plan om de mountainbike te pakken. Je hebt dan een groot assortiment aan sportbrillenwaartussen je kan kiezen.

Alpinisme bril

De laatste bril die wij uitlichten is gemaakt voor de echte sportievelingen die aan een gewone bergwandeling nog niet genoeg hebben. Bergsport is ingedeeld in het bergwandelen en het bergbeklimmen. Wanneer jij gaat bergbeklimmen spreken we al snel over alpinisme. In dit geval moet je een ander soort bril op omdat UV-schade aan je ogen hier sneller plaatsvindt. Dit heeft dan weer te maken met de zon die weerkaatst via de sneeuw of het ijs. Daarom heb je hier vaak brillen die je volledige ogen afsluiten. Op zo’n bril staat ook duidelijk dat je ze niet tijdens het rijden mag gebruiken maar alleen hoog in de bergen.

Eigenschappen van een sportzonnebril

Het woord zegt het dus eigenlijk al: een sportzonnebril is gemaakt om mee te sporten. Dit komt door zijn unieke eigenschappen. Hij heeft vaak gepolariseerde glazen waardoor je geen schitteringen in je ogen krijgt. Dit is vooral wanneer jij bijvoorbeeld snelle handelingen verricht om je niet af te leiden. Daarnaast heb je ook fotochromatische zonnebrillen, hierbij past de zonnebril automatisch de lichtintensiteit aan op het weertype. Makkelijk vervangbare glazen is ook een eigenschap die voornamelijk voorkomt bij sportzonnebrillen.

Ook tijdens het rijden is het goed om af en toe een zonnebril te dragen. Want die laaghangende zon kan voor behoorlijk wat schade zorgen.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.