Een droomreis maken – wat heb je ervoor nodig?

Een droomreis maken – wat heb je ervoor nodig?

13 oktober 2019 • Categorie all Verre Reizen • Auteur Ernest

Toen je jouw diploma haalde, ben je direct gaan werken. Jarenlang heb je fulltime gewerkt en je hebt daardoor goed kunnen sparen. De laatste jaren begint het te knagen, je droomt ervan om voor een langere tijd op reis te gaan. Lang heb je het voor je uit geschoven, want daar komt te veel bij kijken, maar nu wil je toch jouw droom waar gaan maken. Wat heb je daar precies voor nodig?  

 

Een bestemming

Het ligt voor de hand, maar natuurlijk heb je eerst een bestemming nodig voor jouw droomreis. Waar wil je heen? Wil je een lange tijd op een plek blijven of wil je rondreizen? Bezoek je meerdere landen of werelddelen of ga je misschien wel een wereldreis maken? Als je voor een lange tijd weg gaat, is het fijn om te weten welke richting je op wilt, maar ga niet al ver vooruit de accommodaties boeken. Misschien verander je onderweg wel van gedachten en kan het onnodig extra geld kosten om iets anders te boeken.

Tijd

Wanneer je die droomreis eindelijk gaat maken, wil je er genoeg tijd voor hebben. Het is zonde om bepaalde bestemmingen over te slaan of ergens korter te zijn dan je eigenlijk zou willen. Reserveer dus genoeg tijd voor de dingen die jij graag wilt doen. Om deze tijd te krijgen, zal je ontslag moeten nemen of onbetaald verlof aan moeten vragen. Dat betekent dat er tijdelijk geen geld in het laadje komt. De tijd die je neemt, moet je financieel gezien dus ook kunnen nemen.

 

Geld

Dat is een mooi bruggetje naar het volgende dat je nodig hebt: geld. Geld voor de accommodaties, voor het eten, voor de excursies en activiteiten. Als je al een lange tijd van plan bent om deze droomreis te maken, heb je vast al geld gespaard. Soms is dit alleen niet genoeg. Het kan dan nodig zijn om geld te lenen bij een kredietverstrekker. Geld lenen kost ook geld en het kan zijn dat tijdens jouw reis de rente stijgt. Je zou dan de lening kunnen oversluiten naar een lening bij een andere kredietverstrekker, met een lagere rente. Het is dus belangrijk om tijdens de reis op jouw geld en jouw lening te blijven letten.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.