Een vakantiehuis in Spanje kopen? Ontdek deze schitterende regio!

Een vakantiehuis in Spanje kopen? Ontdek deze schitterende regio!

02 augustus 2021 • Categorie Vakantiehuizen • Auteur Staff

Spanje is zonder twijfel een van de mooiste vakantielanden in Europa. Je vindt er onder meer droomstranden, overweldigende natuur en bruisende steden. En dan vergeten we nog de heerlijke Spaanse gastronomie te vermelden. Voor veel mensen is dit alles voldoende om een vakantiehuis in Spanje te kopen, vaak op de meer populaire bestemmingen. Maar ook minder bekende delen van Spanje hebben heel wat te bieden. Wij nemen je mee naar de Costa Cálida, een relatief onontdekte kustlijn met heel wat troeven.

De Costa Cálida, een paradijs in Zuidoost-Spanje

De Costa Cálida (letterlijk: de Warme Kust) is een kustlijn in de Spaanse regio Murcia. Ze is zo’n 250 kilometer lang en valt op met haar ongerepte karakter. In dit deel van Spanje ga je een onvergetelijke tijd tegemoet, of je er nu kort op vakantie gaat of voor een langer verblijf kiest.

Leg je strandhanddoek neer op een van de vele schitterende stranden van de Costa Cálida en kom er heerlijk tot rust. Of ontdek het ruime watersportaanbod aan de Mar Menor, een reusachtige lagune met kristalhelder water. Cultuur opsnuiven? Zet dan koers naar Cartagena. Daar tref je een indrukwekkend Romeins theater aan dat je meevoert door het boeiende verleden van de stad.

Aan de Costa Cálida vind je ook nog eens schitterende natuurgebieden waar je als natuurliefhebber volop je hart kan ophalen. Bewonder bijvoorbeeld de zoutmeren van het Regionaal Natuurpark Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar, of ga naar hartenlust wandelen in de heuvels van het Regionaal Park van Calblanque. De Costa Cálida beschikt over heel wat onweerstaanbare troeven!

Vakantiehuis kopen: voordelen van de Costa Cálida

Maar wat zijn nu enkele van de voordelen van een huis kopen aan de Costa Cálida? Om te beginnen kan je er bijna het hele jaar door genieten van heerlijke weersomstandigheden. Het klimaat van de Costa Cálida is uitzonderlijk en staat garant voor maar liefst 320 dagen zon per jaar! Aan vitamine D zal het je dus niet ontbreken wanneer je aan je zwembad ligt of geniet op je terras. De Costa Cálida pakt bovendien uit met heel zuivere lucht, waardoor het een erg gezonde streek is om op vakantie te gaan of te wonen.

Als je van plan bent om een huis te kopen aan de Costa Cálida, dan zal je natuurlijk eerst uitgebreid de lokale vastgoedmarkt verkennen. En dan zal je aangenaam verrast worden. De prijzen aan de Costa Cálida zijn immers nog relatief laag, zeker in vergelijking met andere regio’s in Spanje. Je krijgt er dus meer waar voor minder geld. Wie wil dat nu niet?

Een bijkomend voordeel is dat er aan de Costa Cálida streng toegekeken wordt op hoogbouw. Daardoor heeft de kustlijn haar aantrekkelijke, ongerepte karakter nog heel goed weten te behouden. Heel lang zal je bovendien niet onderweg zijn naar je vakantiehuis aan de Costa Cálida. Je kan vanuit Nederland gewoon naar de internationale luchthaven van Murcia of Alicante vliegen, en dan gemakkelijk doorreizen naar je vakantiewoning. Heerlijk, toch?

Twijfel niet langer

Speel je al een tijdje met het idee om een vakantiehuis te kopen in Spanje? Twijfel dan niet langer om kennis te maken met de Costa Cálida! Zoals je al kon lezen, heeft deze streek heel wat moois in petto, zoals schitterende stranden en adembenemende natuurgebieden. Genoeg redenen dus om op zoek te gaan naar je eigen vakantiehuis aan de Costa Cálida en je Spaanse droom te verwezenlijken.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.