Ga jij op fietsvakantie? Lees dan deze 3 slimme tips door!

Ga jij op fietsvakantie? Lees dan deze 3 slimme tips door!

06 januari 2022 • Categorie Blog Weekendje Weg • Auteur Staff

Het lijkt nu misschien nog ver weg, maar over een paar maanden kunnen we weer lekker vakantie vieren! Vertrek jij richting de zon, of blijf jij dichterbij huis? Of ga je juist voor een sportieve vakantie met veel activiteiten? Wat het ook is, met een vakantie maak jij vaak de mooiste momenten mee. Een echte upcoming trend is de fietsvakantie. Steeds meer mensen kiezen ervoor om met de trouwe tweewieler nieuwe plekken te ontdekken. En dat vinden wij een uitstekende keuze! Tijdens een fietsvakantie maak jij memorabele momenten mee, die je niet snel in een auto, bus, trein of vliegtuig zal meemaken. Plan jij een fietsvakantie? Dan komt deze blog voor jouw fietsvakantie precies op het goede moment. Lees dus snel verder!

Pak jouw bagage slim op de fiets

Bij een fietsvakantie is het essentieel dat je niet teveel bagage mee brengt. Hoe meer je namelijk meebrengt, hoe zwaarder je het voor jezelf maakt. Daarom is het belangrijk om zo licht mogelijk in te pakken. Een goede tip is om tijdens je vakantie te werken met laagjes. Zo is een thermoshirt met normaal shirt net zo warm als een dikke trui, maar neemt deze veel minder plek en gewicht in beslag. Maar ook de manier waarop je jouw bagage op de fiets plaatst, kan ontzettend helpen. Hoe gestroomlijnder jij alles bepakt, hoe lichter jij trapt. Nu ben jij zeker in staat om die extra kilometers te trappen!

Verdwaal niet met een goede kaartenapp

Het zal toch wat zijn. Je staat voor een T-splitsing, maar hebt geen bereik meer. Je kunt jouw online kaartenapp niet meer gebruiken. Maar moet je nu naar links of naar rechts? Een offline kaartenapp is jouw redder in nood. Het kan natuurlijk zijn dat jij in gebieden fietst waar de telefoon geen bereik heeft. Met een goede offline kaartenapp kun jij altijd en overal de juiste weg vinden. De app is trouwens niet alleen handig voor routes. Je kunt er ook restaurantjes, supermarkten, benzinepompen etc. op vinden. Zo weet jij precies waar jij een heerlijke snack, verkoelend drankje of een lekkere lunch kunt scoren. Er zijn talloze goede offline apps in de appstore te downloaden.

Ga onnodige kosten tegen met een fietsverzekering

Stel je het volgende scenario eens voor: Je hebt net heerlijk gegeten in het restaurant en kunt weer vol nieuwe energie de fiets opstappen. Tenminste, dat dacht je. Eenmaal buiten gekomen zie je jouw fiets nergens meer staan. Ja hoor, jouw fiets is gestolen… Daarnaast heb je ook geen fietsverzekering afgesloten, waardoor je de schade ook niet kunt vergoeden. Dubbel pech dus. Om dit te voorkomen, is het afsluiten van een fietsverzekering erg slim. Voor een paar euro per maand ben jij verzekerd tegen schade en diefstal. Een goede partij voor het afsluiten zo’n dergelijke verzekering is InShared. Met een fietsverzekering van InShared is jouw fiets en accu wereldwijd goed verzekerd tegen een lage premie!

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.