Het beste van de Balearen op een rij

Het beste van de Balearen op een rij

16 mei 2022 • Categorie Vliegvakantie • Auteur Ernest

Wil jij op vakantie naar de Balearen? Dan geven wij in dit artikel een aantal tips zodat je ultiem kan genieten van deze prachtige eilandengroep in Spanje.

De Balearen is een eilandengroep dat bij Spanje hoort. Deze eilandengroep bestaat uit de twee bekende eilanden: Ibiza en Mallorca. Maar ook uit Menorca, Formentera, Cabrera en Dragonera. Als jij echt de Balearen wil bezoeken dan zouden wij zeggen overweeg eens om te gaan eilandhoppen. Dan kan je alle eilanden bezoeken tijdens één grote reis in de zomer. In deze blog laten we de mooiste plekjes van de Balearen terugkomen.

Voor de natuur naar Menorca

Wil jij echt de natuur in en geef jij niet zoveel om al die luxe op Ibiza? Dan kan je het beste naar Menorca, dit is het meest ongerepte eiland. Door het water in combinatie met de natuur wordt het eiland ook wel groenblauw eiland genoemd. In het Spaans is dit Isla Verder y Azul. Met FTI vakanties naar Balearen kan je ook kiezen voor een prachtige boottrip naar dit bijzondere eiland.

Doe yoga in Ibiza

‘Hey, where going to Ibiza’. Dit eiland bestaat eigenlijk uit twee werelden. Zo gaan veel van de rijken er heen om lekker te relaxen op hun jacht of luxueuze verblijven. Maar er is ook een andere kant die je zou moeten ontdekken aan Ibiza. Dit is het spirituele gedeelte van het eiland. Jaarlijks kiezen voor yogadocenten ervoor om hun retraites te houden op Ibiza. Wil jij dus helemaal tot rust komen en ook genieten van warmte en de zee? Dan is Ibiza helemaal jouw eiland.

Hoogste berg op Mallorca

Mallorca staat bekend om het uitgaansleven, maar ook vind je prachtige natuur. Wist jij bijvoorbeeld dat de hoogste berg van Spanje op Mallorca ligt. Je hebt er ook een aantal prachtige wandeltochten die je kan maken. Een actieve vakantie op Mallorca klinkt dus misschien gek, maar dat is het helemaal niet. Als je dan een heerlijke wandeling hebt gemaakt maak je aan het einde van de dag weer een duik in de zee. Dat lijkt ons toch de perfecte vakantie.

Een boottocht rondom de Balearen

Heb jij er altijd al eens van gedroomd om te zeilen over zee? Dan kan jij dat nu ook echt gaan doen. Zo heb je in de Balearen de mogelijkheid om een meerdaagse zeiltocht te maken over zee. Je vaart langs alle eilanden en je ziet de zon ondergaan op de meest mooie plekken van de middellandse zee. Daarnaast biedt de middellandse zee de ultieme wind voor zo’n avontuur.

Bezoek de mooiste dorpjes

Dorpjes aan ze of aan meren zijn vaak de mooiste dorpjes van de wereld. Zo bieden ze vaak alles. Ook in Mallorca heb je twee dorpjes die steeds stuivertje wisselen om welke nu de mooiste is. We hebben het over Port Soller en Fornalutx. Deze dorpje zijn beiden typerend voor dit eiland en je kan hier heerlijk genieten van het echte Spaanse leven. Wij adviseren dan ook om vooral één van deze dorpjes te bezoeken.

Hou wel rekening met warmte in de zomer. Vorig jaar was het behoorlijk warm rondom de middellandse zee.

 

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.