Hoe houd je overhemden mooi wit en kreukvrij op reis?

Hoe houd je overhemden mooi wit en kreukvrij op reis?

25 november 2019 • Categorie Hotels • Auteur Ernest

Zelden is iets zo vervelend als in je hotelkamer aankomen om vervolgens te zien dat elk kledingstuk wat je meegenomen hebt eigenlijk niet draagbaar is. De overhemden zitten vol kreukels, of dat mooie jurkje is helemaal gekreukt. Terwijl je je strijkijzer thuis gelaten hebt. Geen zorg: er is een manier om je kleding alsnog mooi en kreukvrij te houden, ook op reis. Hoe je dat doet? In dit artikel geven wij je een aantal handige tips.

Gebruik de douche

Er is een hele handige manier om je kleding snel te kunnen stomen. Voor hardnekkige kreukels werkt hij echter niet, maar als je zachte en dunne stoffen hebt is de kans groot dat je je kleding volledig kreukvrij krijgt. Wanneer je in je hotelbadkamer (of airbnb, waar je ook verblijft) de douche op zijn heetst aanzet (denk eraan dat je de deur van de badkamer wel dicht doet) zal er een heleboel stoom zich verspreiden in de badkamer. De meest duurzame manier is om de douche uit te zetten direct nadat de kamer zich heeft gevuld met stoom, en je kleding vervolgens nog een paar momenten te laten hangen. Als de stoom is weggetrokken zul je zien dat je kleding waarschijnlijk weer zo goed als nieuw is!

Een draagbare kledingstomer

Een draagbare stomer is een heel handige optie voor iedereen die geen tijd of zin heeft om te strijken. De hete stoom laat de kreukels verdwijnen als sneeuw voor de zon. Helaas zijn veel stomers vrij groot en kun je die niet bepaald gemakkelijk meenemen in je koffer. Gelukkig voor de reisliefhebbers onder ons zijn er ook speciale Travel Size kledingstomers ontwikkeld: kleine kledingstomers die je heel makkelijk meeneemt op reis.

Service van het hotel

Als je geluk hebt, dan zit je in een goed hotel die een strijk- of stomerij service hebben. Zij kunnen dan je kleding gemakkelijk kreukvrij maken. Let wel op: vaak hangt hier een (flink) prijskaartje aan. Witte overhemden voor heren zullen waarschijnlijk niet heel veel kosten, maar satijnen of zijden kledingstukken kunnen vaak flink in de prijzen lopen: die vereisen wat meer preciesie.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.