Hoe kun je goedkoop telefoneren in het buitenland?

Hoe kun je goedkoop telefoneren in het buitenland?

25 december 2019 • Categorie Verre Reizen • Auteur Ernest

Het zou zomaar kunnen dat je een paar jaar geleden terug kwam van vakantie, en plotseling een heel hoge telefoonrekening voor je neus geschoteld kreeg, zonder dat je dat verwacht had. Bellen, sms’en (voor wie dat überhaupt nog doet) en internetten in het buitenland was (en is – in sommige gevallen) helaas vreselijk duur.

Wanneer je een telefoon in het buitenland gebruikt en hiermee belt, is jouw provider niet de enige aan wie je geld betaalt. Je betaalt ook de buitenlandse provider, van wiens netwerk je tijdelijk gebruik mag maken. De buitenlandse provider geeft de kosten door aan de Nederlandse provider en zo krijg jij een grotere rekening voor je neus. Goed nieuws, want binnen Europa kost het je sinds de zomer van 2017 niets extra’s om in landen buiten Nederland te bellen. Buiten Europa is dat helaas nog steeds een ander verhaal.

Koop een lokale simkaart

Ben je op een plek waar weinig tot geen wifi is, kies er dan voor om een lokale simkaart aan te schaffen. Dit is vaak nog goedkoper dan via je eigen provider blijven communiceren. Het onhandige is wel dat je je oude simkaart moet bewaren en deze uiteindelijk weer terug zult moeten verwisselen. Voor alle onhandige mensen onder ons, daar zijn gelukkig tutorials voor.

Een goedkoop telefoon abonnement aanschaffen

Het lijkt misschien redelijk voor de hand liggend, maar het hebben van een goedkoop telefoonabonnement is natuurlijk dé tric om te kunnen besparen op je telefoonkosten. Grote spelers op de markt proberen vaak klanten te werven door grote aanbiedingen of kortingen, maar uiteindelijk zul je op zoek moeten naar een telefoon abonnement wat ook op lange termijn geschikt is voor je portemonnee. Het vinden van het goedkoopste telefoon abonnement lijkt wat moeite te vergen, maar zal het zeker dubbel en dwars waard zijn.

Terug laten bellen

Het is vaak goedkoper om náár het buitenland te bellen dan het is om vanuit het buitenland te bellen. Daarom kun je met je dierbaren van tevoren afspreken dat je ze niet ‘echt’ belt, maar na één keer overgaan ophangt. Vervolgens kunnen zij je dan terugbellen en zijn de kosten minder. Natuurlijk kun je aanbieden om de kosten achteraf zelf te dekken.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.