Internet op de camping? Of beter 4G aanzetten om series te kijken?

Internet op de camping? Of beter 4G aanzetten om series te kijken?

02 april 2020 • Categorie Campings • Auteur Staff

Het is heerlijk om tijdens de vakantie op een camping te vertoeven. Hopelijk onder het genot van zonnig weer zonder regen voor de nodige vitamine D. Misschien geniet je ervan om alleen op vakantie te gaan, misschien ga je juist liever met een grote groep mensen. Hoewel je op vakantie waarschijnlijk niet je werk e-mails zou willen checken, is goed werkend internet wel heel fijn, juist op zo’n weekendje/weekje weg. Mocht het gaan regenen, dan kun je bijvoorbeeld wel die ene film kijken die al zo lang op je lijstje staat. Maar hoe zit dat als je je op de camping bevindt? Is het internet daar goed genoeg, of kun je beter je eigen 4G aanzetten?

Merk je dat jouw internet niet snel is om soms uitvalt, neem dan een wifi versterker mee!

Wifi-versterker

Het is natuurlijk super fijn als jouw camping gratis internet verschaft, het nadeel is echter dat dit voor iedereen wordt verschaft en wanneer veel mensen gebruik maken van dezelfde wifi, de snelheid extreem wordt verlaagd. Merk je dat jouw internet niet snel is om soms uitvalt, neem dan een wifi versterker mee! Zo ben je in ieder geval verzekerd van goed internet. Wees je je er wel van bewust dat je zo de internetsnelheid voor andere gebruikers afneemt. 

Je abonnement 

Of het verstandig is of niet om je 4G aan te zetten is ook afhankelijk van jouw telefoonabonnement. Heb je onbeperkt internet, dan is het zeker aan te raden om jouw 4G te gebruiken als je merkt dat het internet van de camping niet snel genoeg is of zelfs amper werkt. Wanneer je moet betalen voor je internet, dan is dat minder praktisch. Voor het beste abonnement is het slim om verschillende internet providers te vergelijken om te kijken wat het beste bij jou past. 

Mobiel internet in Europa 

Voor je je 4G aanzet omdat je in Nederland altijd onbeperkt internet hebt, check dan wel eerst of je ook mobiel internet hebt door heel Europa. Heb je dit niet en gebruik je wel je internet, dan kan dit behoorlijk in de kosten lopen. Veel internetaanbieders hebben geen onbeperkt internet in Europa, maar geven je wel een aantal gratis MB’s mee die je op kunt maken voordat je zelf nieuwe moet kopen. Het gebruik van je mobiele datanetwerk buiten Europa is vaak extreem duur en kan behoorlijk in de kosten lopen. 

Contact opnemen

Als een camping op zijn website adverteert met werkend internet, dan heb je daar als consument recht op. Wanneer het niet naar wens werkt, dan kun je dit altijd aankaarten bij de receptie of bij het bestuur. Hoewel er misschien op grote schaal ter plekke weinig te veranderen valt, zullen veel klachten er waarschijnlijk wel voor zorgen dat de camping uiteindelijk investeert in betere kabels van glasvezel. 

Binge-tips 

Op contentgirls.nl geven we je graag tips voor de leukste films en series om te bingewatchen. Hoewel Netflix bijna nooit cijfers naar buiten brengt over het kijkgedrag van haar consumenten, deden ze dat afgelopen februari wel. Inspiratie nodig? Kijk dan eens naar de meest bekeken nieuwe series op Netflix

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.