Istrië, wat te doen in dit paradijs

Istrië, wat te doen in dit paradijs

10 december 2019 • Categorie Busreizen Campings Dagje uit Landen Vakantiehuizen Weekendje Weg • Auteur Ernest

Heb je nog nooit van de provincie Istrië gehoord? Dan heb je echt wat gemist, want deze prachtige provincie is een perfecte vakantiebestemming die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Mocht je toevallig nog een roadtrip naar Kroatië op de planning hebben staan in de nabije toekomst, sla deze parel dan zeker niet over!

De geografie

Istrië is een westelijke provincie van Kroatië en ligt grotendeels aan zee. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 2.813 km2 en er wonen iets meer dan 208.000 mensen. Vroeger werd het geregeerd door de Romeinen, en tegenwoordig zijn er nog veel Venetiaanse invloeden te vinden.

Een echte droomplek

Veel mensen omschrijven Istrië als een echt paradijs, of droomplek. Het heeft een vergelijkbare schoonheid met Griekse eilanden zoals Santorini en Mykonos, die bekend staan om de lichte en heldere wateren, witte stranden en prachtige witte huisjes, maar ligt voor ons een stuk dichter bij en Kroatië is over het algemeen wat goedkoper dan dit soort populaire eilanden. Wie echt de natuur wil ontdekken, de kosten laag wil houden én zijn eigen plekje wil creëren, zal deze campings in Istrië vast waarderen.

Wat kun je er zoal doen?

In Istrië vind je sfeervolle dorpjes, prachtig rustig en sereen binnenland en mooie natuur. Daarnaast heb je genoeg kilometers aan kust om lekker uit te rusten op het strand. Fans van Italië zullen het ongetwijfeld naar hun zin hebben in Istrië, want het behoorde van oorsprong namelijk tot Italië.

Eén van de meest bezochte beziengswaardigheiden is het amfitheater in Pula. Pula is één van de grootste steden in regio Istrië en is naast een stad met veel historische gebouwen ook een populaire kustplaats. Ook de Baredine grotten in Istrië zijn zeker een stop waard, want deze mega oude grotten zijn práchtig van binnen. We Are Travellers verzamelde de top 10 bezienswaardigheden om te bezoeken als je in Istrië bent.

Het verblijf

Je kunt natuurlijk in een hotel verblijven tijdens je vakantie, maar dat gaat wel in de kosten open wanneer je voor een langere tijd wilt blijven. Een budgetvriendelijkere optie is dan om te kiezen voor een hostel, waar je vaak slaapzalen deelt met andere mensen.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.