Langer plezier van je zwembad met zwembadverwarming en zwembadfilters

Langer plezier van je zwembad met zwembadverwarming en zwembadfilters

28 februari 2021 • Categorie Blog • Auteur Staff

Door middel van een zwembadverwarming en zwembadfilters kun je langer gebruik maken van het zwembad in je tuin. Want een vakantie in eigen tuin wordt, al dan niet door corona, steeds populairder. En ook als je wel op vakantie gaat, is een zwembad in de tuin heerlijk om te ontspannen en af te koelen in de steeds warmere zomers. Met een hangmat erbij en wat (nep)palmbomen waan je je zo op een tropisch strand.

Zwembadverwarming

Door gebruik te maken van zwembadverwarming kun je eerder gebruik maken van jouw zwembad. Je hoeft immers niet te wachten tot de zon het water heeft opgewarmd. En ook in het naseizoen kun je er langer gebruik van maken. Maar welke kies je en wat is geschikt voor jouw bad? Er zijn immers opties genoeg. Een goedkope optie is Solar-zwembadverwarming. Deze heeft als nadeel dat hij gebruik maakt van de warmte van de zon, en dat is in Nederland niet heel constant. Een andere optie is een warmtepomp. De kosten hiervan zijn wel hoger dan de Solar-zwembadverwarming maar het is wel een betrouwbaardere manier van verwarmen.

Warmtepomp

Welke warmtepomp het beste is voor jouw zwembad, ligt natuurlijk aan wat voor type zwembad je in jouw tuin hebt. Er zijn warmtepompen voor opzetzwembaden, maar er zijn ook warmtepompen voor vaste, ingebouwde zwembaden. Warmtepompen maken gebruik van de warmte uit de buitenlucht. Zij kunnen dit al vanaf 0°C. Dat kost uiteraard meer energie dan wanneer het buiten 20°C is. Laat je goed informeren welke pomp het beste is voor jouw zwembad en jouw situatie.

Zwembadfilters

Door gebruik te maken van een zwembadfilter blijft het water van jouw zwembad veel langer schoon. Zo hoef je bij een opzetzwembad het zwembad maar één keer te vullen. De rest van het seizoen kun je met hetzelfde water doen. Er zijn verschillende soorten zwembadfilters. Let goed op het aantal liters water wat een filter aan kan. Zo is een filter met een papieren cartridge prima geschikt voor een opzetzwembad, maar kan hij een ingebouwd zwembad echt niet aan. Een cartridge vervang je ongeveer eenmaal per week.

Zandfilter

Naast een filter met cartridge kun je ook kiezen voor een zwembadpomp met zandfilter. Het voordeel van een zandfilter is dat deze kleinere deeltjes uit het water kan filteren dan een filter met cartridge. Alles vanaf de grootte van een zandkorrel wordt uit het water gefilterd. Het zand van een zandfilter kan zeker een half jaar mee zonder vervangen te hoeven worden. Voor de beste werking van alle filters is het van belang dat deze zo veel mogelijk aan staat, dus ook ’s nachts. Zet hem wel, voor de veiligheid, uit als er iemand in het water is.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.