Lenzen op vakantie, waar moet je op letten?

Lenzen op vakantie, waar moet je op letten?

22 december 2019 • Categorie Stedentrips Verre Reizen Weekendje Weg • Auteur Ernest

Lensdragers zeggen vaak dat sinds ze over zijn gestapt op lenzen (en ze dus geen bril meer dragen) ze nooit meer anders zouden willen. Immers, niemand ziet dat je lenzen draagt en het beperkt je ook niet in je fysieke beweeglijkheid. Het zou zelfs zomaar kunnen dat je op sommige momenten bijna vergeet dat je lenzen draagt. Tenzij je op vakantie bent: want voor je een duik in het zwembad vol met chloorwater neemt, is het belangrijk om te checken of je lenzen dat wel aan kunnen. In dit artikel sommen wij een aantal belangrijke punten op waar je zeker op moet letten wanneer je lenzen draagt op vakantie.

Tip: neem daglenzen mee

Wij begrijpen dat je niet per se zin hebt om in de weer te gaan met je lenzendoosje en lenzenvloeistof. In dit geval kun je kiezen voor daglenzen. Deze lenzen gaan een dag lang mee en elke ochtend piak je dus een nieuw paar, en ben je verzekerd dat deze schoon zijn en niet vol met bacteriën zitten. Deze daglenzen, zoals DAILIES AquaComfort PLUS lenzen

komen extra goed van pas als je gaat vliegen naar je vakantiebestemming: vaak mag je slechts een beperkt aantal vloeistoffen meenemen op vakantie en zonder het meenemen van lenzenvloeistof kan je dus behoorlijk wat ruimte overhouden. Daglenzen komen ook nog eens extra goed van pas omdat je bij warm weer extra goed moet letten op de hygiëne van je lenzen, en bij daglenzen heb je daar geen omkijken naar.

Let goed op met zwemmen

Voordat je een verfrissende duik neemt in het zwembad of de zee, pas dan goed op. Deze waters zijn gevuld met verschillende micro-organismen die niet geschikt zijn voor je ogen. Beter is het om je lenzen uit te doen voor je gaat zwemmen. Moet je wel zicht hebben omdat je zonder lenzen bijvoorbeeld heel slecht ziet, koop dan een sportieve en strakke zwembril, en maak je lenzen achteraf nogmaals schoon als je uit het water komt.

Bescherm je ogen

De zon is heerlijk, maar uv-straling is heel schadelijk voor huid en lichaam. Het is daarom altijd goed om jezelf te beschermen tegen de zon, maar wanneer je lenzen draagt is dit eigenlijk nog extra belangrijk. Investeer daarom altijd in een zonnebril met een goed uv-filter. Daarnaast kun je natuurlijk nog een pet of hoed dragen voor extra bescherming.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.