Liefhebber van Portugal als vakantieland? Bezoek ook eens de eilanden!

Liefhebber van Portugal als vakantieland? Bezoek ook eens de eilanden!

14 oktober 2021 • Categorie Vliegvakantie • Auteur Staff

Heb je in het (recente) verleden eens een bezoek gebracht aan bijvoorbeeld Lissabon, Porto, de Algarve of een andere mooie plek op het Portugese platteland? En is deze vakantie je dusdanig goed bevallen dat je graag meer zou willen ontdekken van Portugal als vakantieland? Dan is het voor jou zaak om niet over het hoofd te zien dat Portugal ook over een aantal eilanden beschikt die prachtige toeristische bestemmingen vormen. Deze eilanden liggen honderden kilometers uit de kust, dus zijn in principe wel alleen met het vliegtuig te bereiken. We hebben het hier enerzijds over de archipel Madeira, waarvan het gelijknamige eiland veruit het belangrijkste eiland is. Aan de andere kant is de archipel de Azoren zeker de moeite van een bezoek waard. In de volgende alinea’s lees je meer informatie over deze unieke vakantiebestemmingen.

Dit maakt Madeira tot een uniek vakantie-eiland

De archipel Madeira bestaat uit verschillende eilanden, maar het eiland Madeira is in feite het enige dat echt bekendheid geniet. Dit is ook veruit het grootste eiland van de archipel en logischerwijs ook het eiland met de meeste inwoners. Madeira, dat op zo’n 850 kilometer ten westen van het Portugese vasteland ligt, kun je met gemak het hele jaar door bezoeken. Het klimaat is hier namelijk bijzonder stabiel.

Wat je zeker over Madeira moet weten is dat dit een eiland is met een vulkanische oorsprong. Als gevolg daarvan is dit een eiland met een zeer bergachtig karakter. Deze vulkanische bergen zijn in de loop van de eeuwen verrijkt met prachtige begroeiing. Het mag dan ook geen wonder genoemd worden dat Madeira met name geliefd is bij natuurliefhebbers. Vooral wandelaars en bergbeklimmers kunnen zich op Madeira helemaal uitleven. Er zijn namelijk talloze wandelroutes die ook nog eens in zwaarte behoorlijk variëren. Ook relatief ongeoefende wandelaars kunnen dus uitstekend terecht op Madeira.

Om deze redenen zijn de Azoren zo bijzonder

De Azoren is een eilandengroep die zich op ongeveer 1370 kilometer ten westen van het vasteland van Portugal bevindt. In tegenstelling tot Madeira is er bij de Azoren niet één eiland dat er qua grootte en inwonertal zwaar bovenuit steekt. Het gaat bij de Azoren om in totaal negen eilanden met een vulkanische oorsprong. Er is hier sprake van een westelijke, een centrale en een oostelijke groep. De oostelijke eilanden Santa Maria en São Miguel liggen een paar honderd kilometer van de westelijke eilanden Santa Cruz das Flores en Vila Nova do Corvo.

Als je een ware wandelliefhebber bent, dan zijn bijvoorbeeld de beide westelijke eilanden, het oostelijke eiland São Miguel en de centrale eilanden São Jorge en Pico uitstekende opties. Wie de voorkeur geeft aan een eiland met één of meerdere levendige stadjes, die kan op de eilanden Faial en vooral Terceira zeer goed terecht.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.