Logies en Logies met ontbijt uitgelegd

Logies en Logies met ontbijt uitgelegd

19 september 2018 • Categorie Vakantiehuizen • Auteur Murat Prins

Logies of logies met ontbijt is een term waarvan heel veel mensen (inclusief ik toen ik begon aan dit stuk) niet weten wat het betekent. Vaak verschijnt het op hippe-reiswebsites of zie je het langskomen in een tijdschrift. Het is best vervelend als je op een feestje bent en wil meepraten over een onderwerp, maar eigenlijk van toeten noch blazen weet. Dus, mocht één van je vrienden beginnen over logies of logies met ontbijt, vrees dan niet dat je achterloopt, logies is simpeler dan het klinkt.

Om het grof te zeggen is logies met ontbijt een Nederlandse vertaling van de term “bed and breakfast” (B&B). Hierin stellen mensen vaak hun huis beschikbaar voor reizigers of gasten die een slaapplek zoeken. Zo hebben ze dan een paar extra kamers die ze inrichten als een “mini hotelkamer”, geschikt voor gasten. Het begrip “bed and breakfast” ken je misschien wel, dus dat maakt “logies” ook wat beter te begrijpen. Bij logies ga je akkoord met alleen een overnachting en bij logies met ontbijt is je ontbijt inbegrepen.

Waar het vandaan komt

Het idee van logies en ontbijt bestaat al eeuwen. Voorheen boden kloosters logies met ontbijt aan en doen dit soms nog steeds. Vroeger, toen de Europeanen het systeem van logies met ontbijt ontdekten, waren ze meteen fan. Het duurde niet lang of het principe werd snel wereldwijd verspreid en gebruikt door veel mensen. Zeker wanneer men in tijden leeft wanneer elk dubbeltje geteld moet worden, is logies en ontbijt aanbieden een perfecte uitkomst om zo wat bij te verdienen. Veel mensen hebben een rommelkamer in huis en wanneer je daar een bed in zou zetten, kun je zo zelf logies en ontbijt aanbieden.

hotelkamer met ontbijt

Verschillende termen

Om het dan maar voor eens en altijd duidelijk te maken, logies (met ontbijt) is dus precies hetzelfde als een bed and breakfast (B&B) of een gastenkamer. Het is iets anders dan een hotel, pension of hostel. Bij een logies/B&B/gastenkamer krijg je tegen betaling een kamer en mocht je daar voor kiezen, met ontbijt.

Logies en ontbijt of hotel en pension?

Verwar een logies en ontbijt dus niet met een hotel en/of pension. Bij een hotel of een pension is hun onderneming gebaseerd op het idee om gasten een verblijf te geven, terwijl bij een logies met ontbijt het juist de bedoeling is om te leven in een woonhuis en daarbinnen een kamer te verhuren aan gasten. Logies en ontbijt wordt dus vaak aangeboden door de bewoners van een huis en deze hebben geen personeel in dienst. Een hotel of pension heeft dit (bijna) altijd wel.

Wist jij al dat je veel kunt besparen op jou logies overnachting. Maak gratis gebruik van onze kortingscodes en bespaar direct op je boeking.

Het verschil: logies zonder- of met ontbijt

Gelukkig is dit verschil heel simpel. Wil je na je overnachting gelijk door en vind je een ontbijt niet nodig? Dan kies je voor alleen logies. Je krijgt dan een overnachting en kan, mocht je dat willen, weer vroeg weg. Soms is dit goedkoper en hoef je geen rekening te houden met de tijden wanneer ontbijt beschikbaar is. Mocht je nou wel ontbijt inbegrepen willen hebben, kies je voor logies met ontbijt. Hoe laat je dit ontbijt kunt krijgen verschilt per logies. Daarnaast is het niet altijd zeker of je kunt eten in je eigen kamer, in de eetkamer van de aanbieders zelf of in een aparte ruimte speciaal ingericht als eetkamer voor gasten, ook dit verschilt per logies.

Dus, mocht je nog niet weten wat logies (met ontbijt) betekent, dan weet je het nu in ieder geval wel. Kun je meepraten op dat hippe feestje :).


Geschreven door Lotte Mikkers

Share

Soortgelijke Vakantiehuizen aanbieders zoals Logies en Logies met ontbijt uitgelegd

Bij de volgende aanbieders van Vakantiehuizen vonden de meeste bezoekers de beste prijs.

TOP 5 Vakantiehuizen

Bekijk alle Vakantiehuizen acties

Met zorg samengestelde Korting Top 5 Vakantiehuizen.

Belvilla Geverifieerd

Bekijk alle Belvilla Kortingscodes

Tot 50% Korting op de Vakantiehuis Aanbiedingen!

Vakantiepark Dierenbos Geverifieerd

Bekijk alle Vakantiepark Dierenbos Kortingscodes

Tot wel 30% Korting op je boeking met deze Last Minute Aanbieding Acties!

Belvilla Geverifieerd

Bekijk alle Belvilla Kortingscodes

Profiteer van ruim €200,- Korting op vakantiehuizen in Frankrijk.

VakantieVeluwe Geverifieerd

Bekijk alle VakantieVeluwe Kortingscodes

Hoge Korting op uw Boeking bij Vakantieveluwe via de Lastminute Pagina!

Vakantiepark Giethoorn Geverifieerd

Bekijk alle Vakantiepark Giethoorn Kortingscodes

Bekijk het Scherp Geprijsde vakantiehuizen aanbod.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.