Met de auto op vakantie: 5 meest voorkomende problemen

Met de auto op vakantie: 5 meest voorkomende problemen

17 februari 2020 • Categorie Verre Reizen • Auteur Staff

Het wordt steeds makkelijker om met het vliegtuig op vakantie te gaan, maar toch is de autovakantie nog steeds razend populair. En dat is niet voor niets: je kunt zelf bepalen wanneer je gaat en hoe lang je erover doet en je ziet onderweg nog eens wat van de omgeving. Heb jij voor 2020 een autovakantie op de planning staan? Neem dan de onderstaande top 5 meest voorkomende (en herkenbare) problemen door en ga zorgeloos met de auto op vakantie!

5. Reisziekte

Veel kinderen hebben er last van, maar ook voor volwassenen kan dit behoorlijk roet in het eten gooien: reisziekte. Ook bekend als autoziekte en wagenziekte, of zeeziekte. Het evenwichtsorgaan registreert de schommelingen van de auto niet goed en zorgt voor misselijkheid (of erger). Zorg voor pilletjes tegen reisziekte, rijdt als de kinderen slapen en stop regelmatig voor frisse lucht.

4. Ruzie op de achterbank

Kinderen mee op vakantie die urenlang stil moeten zitten, is vragen om problemen. Zodra ze zich vervelen is de kans op ruzie groot. Dus ook hier: rijdt als de kinderen slapen en stop regelmatig zodat ze hun energie kwijt kunnen. En zorg voor voldoende, afwisselend entertainment.

Je hoopt het nooit nodig te hebben, maar hoe is het met jouw verzekering gesteld? Heb je dekking in het buitenland? En betaal je niet teveel?

3. Slechte voorbereiding: waar gaan we ook alweer heen?

Blindelings vertrouwen op de navigatie? Dat is vragen problemen, vooral als de weg is afgesloten en je mobiele internet dienst weigert. Zorg dus dat je van tevoren weet hoe je wil rijden, welke route geen afsluitingen kent en neem een good old kaart mee als back-up!

2. File

Onderweg naar het zuiden ontkom je er in de zomervakantie niet aan: file. Daardoor duurt de reis langer, dat leidt tot frustraties en ruzies. Probeer ze dus te vermijden en rij vooral niet op zwarte zaterdagen en andere drukke momenten. Zorg ook voor voldoende eten en drinken, honger en dorst maken het namelijk niet gezelliger!

Toch een ongeluk(je) gehad? Wel handig als je dan een woordje over de grens spreekt, en dus een goedkope autoverzekering hebt afgesloten. Die regelt alles, ook over de grens!

1. Pech onderweg

Of het nu komt doordat je te lang in de file in de zon hebt gestaan, of om een andere reden: pech onderweg, in een vreemd land, is probleem numero uno. Laat je auto voor vertrek even checken, veel garages bieden een zomercheck aan.

Een goede voorbereiding zorgt dat jij overal klaar voor bent, ook op tijdens de autorit naar je vakantiebestemming!

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.