Minimalistisch koffer inpakken: zo krijg je zo veel mogelijk mee

Minimalistisch koffer inpakken: zo krijg je zo veel mogelijk mee

01 februari 2018 • Categorie Verre Reizen • Auteur Staff

Minimalistisch inpakken is voor regelmatig mensen vaak een probleem. Vaak wil je teveel meenemen op reis en kom je in de knoop omdat je koffer dan niet meer dicht kan. Maar heb je al die kleding nou écht nodig en zijn we tegenwoordig niet veel te materialistisch geworden? Daar is het minimalistisch inpakken op uitgevonden: op reis gaan met zo min mogelijk spullen, alleen het hoognodige. Maar hoe doe je dat nou? Als antwoord op deze vraag hebben wij wat tips voor je samengesteld zodat je voortaan minder inpakstress hebt voor je vertrekt. Succes!

Tips om te beginnen

 1. Zoek eerst uit welke koffers/tassen je mee wilt nemen

Begin in plaats van met wát je mee wilt nemen, in welke koffers en/of tassen je het mee wilt nemen. Zo heb je gelijk een duidelijk fysiek kader waar je binnen moet blijven.

 

 1. Maak een lijstje

Het is algemeen bekend dat lijstjes kunnen zorgen voor een einde aan de chaos in je hoofd, het geeft namelijk overzicht. Zeker als je moet inpakken voor een vakantie of tripje naar het buitenland is het fijn om alles wat je nodig hebt te kunnen zien op papier (of in een app). Daarnaast is het handig dat je kunt afstrepen wat je wel en niet al hebt ingepakt, zodat je precies weet wanneer je iets bent vergeten. We hebben eerder een artikel gepubliceerd over welke apps handig zijn om te gebruiken wanneer je op reis gaat, waar ook apps bij staan die je helpen met inpakken. Zie deze link.

 

 1. Neem zeep mee in plaats van veel kleding

Zeker als je van plan bent om op de plaats van bestemming te gaan winkelen, is het niet nodig om heel veel setjes kleding mee te nemen. Neem dan bijvoorbeeld een handwasmiddel mee zodat je veel kleding opnieuw kunt dragen. Want wie heeft niet dat hij of zij thuiskomt met allemaal kleding die je uiteindelijk toch niet gedragen hebt?

 

 1. Rollen in plaats van vouwen

Dé inpaktip: rollen! Misschien lijkt het op het eerste gezicht niet zo, maar je bespaart zoveel ruimte in je koffer als je je kleding oprolt in plaats van vouwt. Daarnaast kun je sokken en ondergoed in je schoenen doen, dat bespaart ook weer ruimte.

 

 1. Zoek kleine alternatieven

Bij vrijwel elke willekeurige Hema of Etos heb je kleine toilettasverpakkingen zodat je je dagcrème of shampoo kunt overgieten in een kleinere verpakking, zodat deze én meemag in je handbagage en je niet een hele shampoofles mee moet nemen. Zo bespaar je zelfs ruimte in je toilettas.

 

 1. Haal nog een paar spullen weg

Spreek met jezelf af dat je na het inpakken nog een extra eliminatierondje doet, alsof je jurylid bent in een talentenjachtronde. Vaak zijn er namelijk altijd nog dingen die je écht wel kunt missen. Extra tip: neem geen kleding mee die je thuis ook niet draagt. Soms heb je shirts/broeken/jurkjes die ‘typisch voor op vakantie’ zijn, maar als je ze thuis niet draagt is de kans heel klein dat je dit op vakantie uiteindelijk wel doet.

 

 

 1. Beperk schoenen

Wees streng voor jezelf met schoenen, vaak heb je echt geen vijf paar nodig. Kijk goed naar wat voor activiteiten gaat doen op vakantie en pas je schoenkeuze hieraan aan. Voor een wandelvakantie heb je uiteraard een goed paar stevige stappers nodig, maar voor een strandvakantie zouden eigenlijk slippers genoeg zijn. Natuurlijk zijn nette schoenen voor ’s avonds ook heel fijn, maar beperk de keuze voor jezelf. Kies bijvoorbeeld een paar zwarte schoenen, omdat je deze makkelijker kunt combineren en deze bij meer outfits passen dan een paar felpaarse.

 

 1. Vermijd dubbele spullen

Als je samen met iemand of meerdere mensen op reis gaat, is het eigenlijk onnodig om allemaal één tube tandpasta mee te nemen en uit uiteindelijk 5 te hebben. Spreek bijvoorbeeld met elkaar af dat één iemand tandpasta meeneemt, de ander shampoo, enzovoort. Verdeel deze benodigdheden onder elkaar zodat je straks niet met dubbele spullen zit.

 

 1. Neem een e-reader mee

Je bespaart ontzettend veel ruimte en kilo’s door een e-reader mee te nemen in plaats van vijf soorten boeken. Als je nog boekentips zoekt voor op vakantie, zie hier een eerder artikel waarin we de beste boekentips geven als je op reis gaat.

 

 1. Tot slot: denk aan de vliegtuigregels

Voordat je vertrekt is het fijn om even te checken of je wel voldoet aan de eisen van de vliegtuigmaatschappij. Hier hebben we op reizenkortingscode eerder een artikel over gepubliceerd, zie deze link. Daar zie je precies wat je wel en niet mee mag nemen in je hand- en ruimbagage.

 

 1. Niet te vergeten: check altijd het weer

Vrijwel niets is zo belangrijk als je op reis gaat als de temperatuur op je bestemming. Je neemt uiteindelijk toch andere kleding mee naar de Noordpool dan naar Zuid-Spanje.

Heb je dit hele lijstje af kunnen vinken? En route!

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.