Naar de camping deze zomer? Ga eens naar de bingo!

Naar de camping deze zomer? Ga eens naar de bingo!

20 juli 2022 • Categorie Geen categorie • Auteur Ernest

Veel mensen denken bij het woord bingo aan een ouderwets spel dat alleen door bejaarden gespeeld wordt in het buurtcentrum, met als hoofdprijs een fles wijn of een kurkentrekker. Maar hoewel bingo al heel wat jaren meegaat, is het alles behalve suf en stoffig. Op veel campings zijn er bingo-avonden en wij kunnen je aanraden om daar eens een kijkje te nemen hoor!

Bingo is hard werken!

Dat je bij bingo achterover leunt tot je en prijs gewonnen hebt, is niet waar. Wanneer je als personeelsuitje op het werk wel eens bingo gespeeld hebt, kunnen we je verklappen dat dat een eitje is vergeleken met het ‘echte’ werk.

Bingo spelen is namelijk hard werken. Bij professionele bingo’s worden de nummers rap achter elkaar afgeroepen en heb je meestal meerdere kaarten bij te houden. Je ziet de spelers die regelmatig spelen dan ook razendsnel met een stift over de kaarten gaan. Ja ook die oudjes!

Je moet dus snel kunnen denken en schakelen om mee te bingoën en zet je hersenen aan het werk. Dat is af en toe, ook op vakantie, best lekker!

Heb je daar nu allemaal geen zin in en wil je wel lekker achteroverleunen? Je kunt tegenwoordig ook bingo online spelen. Daarvoor hoef je alleen de kaarten te kopen en kun je instellen dat de nummers vanzelf weggestreept worden. Handig en toch leuk. Owh, en met online bingo zijn vaak mooie geldprijzen te winnen, inclusief jackpots die kunnen oplopen tot duizenden euro’s, of meer!

Leuke prijzen

De tijd dat je bingo speelde voor een prijs waar je niets mee deed, is ook wel voorbij. Om de bingo aantrekkelijk te maken voor alle spelers, zijn de prijzen tegenwoordig ook een stuk beter. Soms speel je gewoon om keiharde cash, maar ook dingen als reischeques, waardebonnen etc. worden vaak weggegeven op de bingo.

Natuurlijk is en blijft bingo een kansspel, er is geen garantie dat je wint en er kunnen niet alleen maar hoofdprijzen uitgaan. Dat betekent dat, voor elke kaart die je koopt, je ook kunt verliezen. Zolang je dat in het achterhoofd houdt en speelt omdat je het leuk vindt, is dat helemaal goed.

Gezellig

Bingo spelen is ook gewoon heel gezellig. Je hebt de kans om nieuwe mensen te leren kennen, in een relaxte sfeer. Je kunt tijdens het spelen ook eens van plek verwisselen om zo met andere mensen te kunnen praten, je zult geheid mensen tegenkomen waar het mee klikt en waar je wellicht nog andere dingen mee kunt ondernemen die vakantie.

En is dat niet het geval? Dan is er nog niets aan de hand, want er is natuurlijk geen enkele verplichting om hier vrienden te maken. Als je er al gewoon een gezellige avond hebt gehad, bij voorkeur wel met een leuke prijs natuurlijk, dan is dat ook prima.

En denk je nu, leuk hoor, maar ik blijf lekker bij mijn tent/caravan/camper? Dan mis je wel wat maar hé, meer kans op prijzen voor de andere spelers. Het is en blijft natuurlijk jouw vakantie.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.