Raamdecoratie: 5 mooie raamdecoratietrends in 2021

Raamdecoratie: 5 mooie raamdecoratietrends in 2021

21 juli 2021 • Categorie Blog • Auteur Ernest

Misschien wordt het tijd om weer eens een frisse wind door jouw woning te laten gaan. Vaak begin je bij een bank of een ander meubelstuk, maar je kan het ook anders aanpakken. Je ramen zijn namelijk voorzien van een gordijn, jaloezie of iets anders om nieuwsgierige buren en de warmte buiten te houden. Maar wat zijn nu eigenlijk de trends van dit jaar? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Het is goed om allereerst natuurlijk te weten wat je smaak is voordat je begint met het restylen van je huis. Wanneer je daaruit bent, dan kan je gaan kiezen voor goede raamdecoratie. Zo kan je kiezen voor bijvoorbeeld mooie houten jaloezieën of een lang gordijn voor je raam. Wij helpen je om goede keuzes te maken die passen bij jouw woonstijl.

Tip! Maak een moodboard om jouw woonstijl visueel te maken. 

1. Houten jaloezieën

Het gebruik van houten jaloezieën is altijd al in geweest, maar dit jaar wordt er gebruik gemaakt van een duurzamere variant hout. Er wordt namelijk veel vaker gegrepen naar bamboe. Het maakt niet uit wat voor raam je hebt, houten jaloezieen op maat bestellen is geen probleem. Kies voor hout, omdat je dit vaak makkelijk op je stijl kan aanpassen. Of andersom. Zo kan je meerdere kleuren in huis hebben, maar hout zal het altijd rustiger maken.

2. Kleuren veranderen

Je kan met gemak een andere look geven aan je woning door de kleuren te veranderen. Maar wat eigenlijk niemand snel doet, is de kleur van de kozijnen veranderen. Afhankelijk van je woning kan dit echter een heel goed en mooi verschil maken voor je woonkamer of slaapkamer. Daarnaast kan je er bijvoorbeeld een mooi plissegordijn voor hangen waardoor je nog duidelijk de contouren van het kozijn blijft zien.

3. Match je gordijnen met een druk behangetje

Dit is een optie waarbij je flink out side the box moet denken. Kies voor een mooie print op de wand. Wanneer je dit doet kan je makkelijk er naar stijlen in je raamdecoratie. Zorg er verder bijvoorbeeld voor dat je een tropische ruimte creëert door planten in het kozijn te plaatsen. Of kies voor houten jaloezieën. Op deze manier doe je een keer gek en denk je totaal buiten je comfortzone.

4. Opvallende raamdecoratie

Wanneer jij alleen maar voor kleine dingen kiest zal het misschien geen verschil gaan maken in jouw woning. Kies daarom voor opvallende of grote raamdecoraties. Een voorbeeld hiervan is: een grote plant in het kozijn. Of die ene vaas die precies erop past. Er zijn allerlei verschillende manieren die je kan verzinnen om het opvallend te maken. Maar je hoeft het dus zeker niet te verbergen.

5. Industrieel

Deze trend is nooit weggeweest en ook dit jaar zie je hem weer terug in iedere woning. Het makkelijke van deze trend is dat je er verschillende gordijnen voor kan kiezen. Door het robuust te houden staan vaak lichte of donkere kleuren, zoals zwart of grijs goed als raamdecoratie. Maar je kan ook weer kiezen voor hout. Dit maakt eigenlijk altijd een groot verschil in de woning. Je gaat zien dat juist de contrasten enorm mooi zijn.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.