Reizen in Spanje: 5 tips voor de beste zomervakantie in Spanje

Reizen in Spanje: 5 tips voor de beste zomervakantie in Spanje

24 januari 2022 • Categorie Landen • Auteur Ernest

Ben jij van plan om komend zomer het prachtige Spanje te ontdekken? Wij geven je in dit artikel 5 tips voor een ultieme zomervakantie in Spanje.

Spanje is een echt vakantieland, niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door wordt het druk bezocht door toeristen. Vooral Engelsen, Duitsers en Nederlanders zijn gek op Spanje en deze zal je er dan ook veel tegenkomen. Van wandelen in de binnenlanden tot een heerlijke strandvakantie, alles is mogelijk in Spanje. Maar ook de cultuur ontdekken of misschien verblijven in een rustoord. Ontdek samen met ons in dit artikel het beste dat Spanje te bieden heeft.

1.    De beste stranden van Spanje

Zoals wij al aangaven is Spanje een echt strandland. Bijna het hele land is omringd door water. Van de middellandse zee tot aan de Atlantische oceaan. Afhankelijk van wat je wil doen tijdens je vakantie kan je naar verschillende stranden gaan. Aan de noordkust rondom San Sebastiaan kan je geweldig surfen en dit is dan ook een plek waar veel surfers samenkomen. Wil jij lekker de hele dag aan het strand hangen tijdens je zomervakantie 2022, dan kan je heerlijk genieten Andalusië op bijvoorbeeld Playa de Bolonia of Playa de Isla Canela.

2.    Wandelen in de binnenlanden

Spanje heeft veel mogelijkheden tot een actievere vakantie. Waar het in hoogzomer misschien nog iets te warm is voor een langere hike, kan dit toch. In bijvoorbeeld de Spaanse Pyreneeën kan je een prachtige meerdaagse huttentocht maken. Maar ook in de binnenlanden in Asturië kan je prachtige wandelen. Een bekende tocht die je niet mag vergeten is de Camino del Rey, oftewel de koningsroute. Wil je een pelgrimstocht maken dan is de camino de Santiago een hele bekende.

Benieuwd naar een prachtig verhaal van iemand die de Camino de Santiago heeft gelopen? Bekijk deze link.

3.    Cultuur ontdekken

Wil je een land als Spanje echt ontdekken dan moet je toch echt een dagje cultuursnuiven. Dit kan je doen op allerlei manieren. Zo kan je slapen bij een bed en breakfast, maar je kan ook meelopen op een olijfboomgaarde. Hou jij van lekker eten dan kan je gaan voor een dagje tapas maken met een plaatselijke chef of lekker wijnproeven bij een wijnboerderij in de buurt. Aan lekker eten geen gebrek in Spanje

4.    Rustoord of een ashram

Iets wat veel mensen niet weten is dat Spanje ook een land is van heel veel rustoorden. Hier kan je helemaal tot rust komen ver van de drukte. Zo zijn er ashrams waar jij dagelijks yoga kan doen of kan mediteren. Dit is de ultieme manier van vakantie vieren en er even helemaal uit zien.

5.    Eilanden ontdekken

Spanje heeft veel verschillende eilanden en deze kan je natuurlijk ook ontdekken. Een groter eiland is bijvoorbeeld Mallorca. Hier vind je onder andere het hoogste punt van Spanje, maar ook prachtige stranden. Wil jij wat meer luxe? Ga dan naar een eiland als Ibiza om heerlijk te ontspannen en geweldig te eten.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.