Rondreis door Canada: deze minder bekende plekken moet je niet vergeten

Rondreis door Canada: deze minder bekende plekken moet je niet vergeten

06 september 2021 • Categorie Landen Verre Reizen • Auteur Ernest

Eindeloze bossen, prachtige blauwe meren, hoge bergen en gezellige steden en dorpjes: Canada heeft het allemaal! Dit gigantische land met zijn overweldigende natuur is de perfecte reisbestemming voor mensen die van rust, ruimte en wildernis houden. Maar wat zijn nou de plekken die je echt niet mag missen? En zijn er misschien nog verborgen parels, die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme? Wij zochten het voor je uit!

Kies de regio

Canada is heel erg groot: met een oppervlakte van 9.984.670 km² is het, op Rusland na, het grootste land ter wereld! Het is dan ook vrijwel onmogelijk om het hele land in één reis te bezoeken. Je zult dus keuzes moeten maken over welk gebied je wilt bezoeken. Het westen van het land is de meest populaire regio. Hier ligt ook de hoofdstad Vancouver en het populaire Banff National Park. Voor dit artikel zullen we dan ook focussen op dit gebied, maar dan niet op de meest populaire plekken, maar juist op de minder bekende locaties!

British Columbia

De regio waar we het over hebben is British Columbia: de meest westelijke provincie die perfect is voor een rondreis door Canada. Deze provincie heeft veel diversiteit qua natuur en stadsleven en dit zijn enkele plekken die nog niet overspoeld worden door toeristen.

  • De Juan de Fuca Trail

De Juan de Fuca Trail is een kleine vorm van de West Coast Trail, de beroemde wandelroute langs de Pacifische kust van Vancouver Island. De Juan de Fuca Trail is uitgestrekt over een veel kortere afstand en heeft aanzienlijk minder bezoekers, waardoor je rustiger op pad kunt gaan!

  • Texada Island

Op slechts 60 kilometer ten noordwesten van Vancouver ligt een eiland in de Straight of Georgia, de zeestraat die Vancouver Island scheidt van het vasteland van BC. Het eiland is nog niet ontdekt door het grote publiek, waardoor je hier in alle rust kunt genieten van de vele wandel- en fietsroutes, kun je heerlijk kajakken en zwemmen in de kristalheldere meertjes.

  • Desolation Sound

Dit gebied ligt zo afgelegen dat je er alleen met een boot kunt komen. Het is een gebied waar twee wateren samenkomen, wat voor een warm, vruchtbaar klimaat zorgt. Deze wateren en de 60 kilometer kustlijn zijn een walhalla voor flora- en faunaliefhebbers. Hier vind je orka’s, bultrugwalvissen, beren, elanden en bijzonder veel ongerepte natuur. Zeker de moeite waard dus!

  • Lake O’Hara

Door de moeilijke bereikbaarheid is dit meer geen drukbezochte plek. Gelukkig maar, want de lucky few die wel de tocht er naartoe maken worden rijkelijk beloond met prachtige uitzichten en ultieme rust. Het meer ligt op slechts 12 kilometer ten westen van Lake Louise en 12 kilometer vanaf de Trans Canada Highway. De knalblauwe kleur van het water steekt krachtig af scherpe bergtoppen en kliffen. Rondom het meer zijn een aantal wandelroutes die je langs prachtige uitzichtpunten brengen voor je allermooiste vakantiefoto’s!

Naast deze plekken zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in British Columbia die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zorg dus dat je de tijd neemt om goed uit te zoeken waar je naartoe wilt en trek er ruim de tijd voor uit. Veel reisplezier!

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.