Routes voor het hiken in Italië

Routes voor het hiken in Italië

12 december 2022 • Categorie Landen • Auteur Staff

Iedereen die al eens is gaan hiken in Italië weet dat het land niet alleen beroemd is door de steden, kunst, geschiedenis en eten. Italië biedt ook veel mogelijkheden voor het hiken. Verspreid over het land zul je de mooiste routes vinden. Vooral in het voorjaar en het najaar kun je hier ideaal hiken. Het land is perfect voor zowel beginnende als ervaren hikers. In dit artikel beschrijven we enkele van de mooiste routes voor het hiken in Italië.

Hiken in Italië

Het landschap van Italië staat bekend om diversiteit. Denk bijvoorbeeld aan de Alpen en de Dolomieten. Helemaal aan de andere kant van het land heb je Sicilië waar je weer volledig andere landschappen tegen zult komen. Bij Bookatrekking.com kun je gemakkelijk jouw tocht boeken. Naast de routes die we bespreken in dit artikel kun je hier ook op zoek naar routes die beter bij je passen. In Italië kun je veel verschillende hikes maken met elk een ander landschap. We hebben de drie beste routes in Italië voor je uitgekozen!

Sentiero Azzurro

Wanneer je nog geen ervaring hebt met het hiken dan kun je overwegen om de Sentiero Azzurro te beklimmen. Je begint deze hike in Riomaggiore en loopt door tot Monterosso. Tijdens deze tocht van 12 kilometer krijg je de prachtige vissersdorpjes in dit gebied te zien. Deze dorpjes zijn zo dicht tegen de klif aangebouwd dat het soms net lijkt alsof ze ieder moment los kunnen schieten. Het is aan te raden om de route te lopen vanaf het westen naar het oosten.

National Park Gran Paradiso

Hiken op de grens van Frankrijk en Italië in het National Park Gran Paradiso? Hier vind je een prachtige route die start in Valontey. Deze tocht is ongeveer 20 kilometer lang en is vooral voor hikers met ervaring. Vanaf de brug in Valontey loopt een oud muilezelpad op een hoogte van 2588 meter. Hier bevindt zich de Refugio Sella. Dit is een voormalig jagershut van één van de koningen van Italië. Vanaf deze jagershut gaat de route verder naar Casalori dell’Herbetet. Hier vandaan zul je een afdaling maken van 1180 meter. Hier zal het uitzicht echt adembenemend zijn.

Dolomieten

De huttentocht Dolomieten zijn zeer geliefd bij hikers in Italië. Deze omgeving staat bekend om zijn sparrenbomen en hoge toppen. Dit gebied is een echte uitdaging voor hikers. Hikers die hier slechts een dag willen hiken kunnen het beste kiezen om de Tre Crime di Lavaredo te bewandelen. Deze route start en eindigt in Refugio Auronzo. Deze route is ongeveer 10 kilometer lang en kan al binnen 4 uur worden uitgelopen.

Plannen van het hiken in Italië

Het voorbereiden en plannen van je tocht door Italië is erg belangrijk. Doe dit daarom dan ook ruim van tevoren. Ook is het een goed idee om thuis al te beginnen met oefenen voor het hiken. Heb je de tocht al geboekt, maar komt het om de een of andere reden toch niet uit. Geen punt! Aviclaim.nl helpt je graag met het cancelen van je vlucht en je geld terugvragen.

Share

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.